Citronkagedonuts med hibiscusglasur
Hvis du er på udkig efter et lettere, friskere twist på den klassiske donut, er denne opskrift noget for dig.
Citronkagedonuts med hibiscusglasur
Hvis du er på udkig efter et lettere, friskere twist på den klassiske donut, er denne opskrift noget for dig.
Redskaber
Ingredienser
250 ml vand
350 g strøsukker
2 spsk tørret hibiscus
75 g jordbær, friske eller frosne
2 citroner
120 g smør, stuetemperatur
2 tsk vaniljeekstrakt
1 tsk salt
4 æg
75 g creme fraiche
250 g hvidt mel
1 tsk bagepulver
130 g flormelis
Trin for trin
Denne opskrift giver 8 donuts.
Hæld vandet, 250 g strøsukker, tørret hibiscus og jordbær i en lille kasserolle. Bring det i kog, og lad det simre i 10 minutter. Si det for at fjerne hibiscus og jordbær. Hæld det tilbage i gryden, og lad det simre i yderligere 15 minutter, indtil det får en sirupslignende konsistens. Stil skålen til side, og lad det køle af.
Tilsæt det resterende sukker og den revne citronskal til skålen på en køkkenmaskine med dejmixeren monteret, og bland ved hastighed 4, indtil sukkeret får konsistens som vådt sand. Tilsæt smør, vaniljeekstrakt og salt, og bland ved hastighed 6, indtil farven er lys. Tilsæt æg og cremefraiche, og bland, indtil blandingen er ensartet. Skrab skålens sider ned, hvis det er nødvendigt. Tilsæt mel og bagepulver, og bland ved hastighed 1, indtil det lige akkurat er blandet sammen.
Hæld dejen i en smurt donutbageform, og pas på ikke at overfylde den, da donuts hæver i ovnen. Bag i 12 minutter ved 180 °C i en forvarmet ovn. Lad dem køle af på en bagerist.
Bland flormelis, 8 tsk. hibiscussirup og eventuelt en dråbe pink frugtfarve, hvis du gerne vil have en mere iøjnefaldende effekt. Bland det sammen. Dyp dine donuts i glasuren, og servér.