Kartoffelpandekager hjemmelavet
Disse sprøde pandestegte kartoffelpandekager passer perfekt med cremefraiche og friske urter.
Kartoffelpandekager hjemmelavet
Disse sprøde pandestegte kartoffelpandekager passer perfekt med cremefraiche og friske urter.
Redskaber
Ingredienser
4 store kartofler
1 løg
1 æg
200 ml vegetabilsk olie til stegning
150 g creme fraiche
Trin for trin
Vask og skræl grøntsagerne. Sæt det vendbare rivejern i mellemstørrelse (rivesiden) på foodprocessoren på 2,1. Drej til hastighed 1, og riv kartofler og løg.
Læg de revne grøntsager på en si, der er placeret over en skål, og tryk ned med en lille tallerken. Stil en skål eller noget tungt på tallerkenen for at presse væsken ud. Afkøl i køleskab i 1-2 timer. Når grøntsagerne er drænet for vand, skal væsken kasseres. Der vil være stivelse i bunden af skålen. Tilsæt de revne grøntsager til stivelsen, og bland et æg i.
Opvarm den vegetabilske olie i gryden. Pandekagerne bliver stegt på lavsidet pande, så du skal bruge 0,5-1 cm olie i gryden. Form pandekagerne på panden med en øse eller en stor ske. Steg, indtil de er gyldne på begge sider, og vend dem halvvejs. Fjern fra panden, og læg dem på køkkenrulle for at fjerne overskydende fedt. Servér varme med cremefraiche og krydret med salt og friske urter på toppen.