Skip the navigation

Makowiec

KitchenAid-kok

Import-Recipe - Makowiec

Makowiec

KitchenAid-kok

Redskaber

StandMixer
MeatGrinder
Prep
40min
Madlavning
1h5
I alt
1h45
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser

250 g birkes

40 g smør, blødt

2 spsk rørsukker

60 g honning

60 g rosimner

80 g kandiseret appelsinskal

1 spsk mandelekstrakt

1 spsk rom

350 g hvidt mel

135 ml mælk varm

100 g smør, smeltet

4 æg

50 g sukker

1 tsk salt

15 g tørgær

Trin for trin

  1. Kom birkesfrøene i en gryde, dæk med vand, og bring i kog. Kog i 25 minutter, og lad det køle helt af.

  2. Hæld birkesfrøene i en si med et stykke gaze, osteklæde eller musselin.

  3. Fastgør metalkødhakkeren med den fine hakkeskive monteret. Hak birkesfrøene to gange ved hastighed 4.

  4. Bland birkes med honning, rørsukker, rosiner, kandiseret appelsinskal, mandelekstrakt, rom og blødt smør.

  5. Kom mel og ½ tsk. salt i køkkenmaskinens skål med dejkrogen monteret. Del æggene i blommer og hvider, og kom æggeblommerne i skålen.

  6. Begynd at blande ved hastighed 2, og tilsæt gradvist varm mælk (40 °C).

  7. Ælt i 5 minutter. Tilsæt det smeltede smør. Fortsæt med at ælte, indtil dejen samles. Dæk med et viskestykke, og lad den hæve i 60 minutter.

  8. Del dejen i to lige store dele. Rul hvert stykke dej ud i et rektangel.

  9. Pisk æggehviderne til stive toppe, og fordel æggehviderne ud over dejen. Spred birkesmassen ud over dejen.

  10. Fold dejens ender ind i dejen, og rul dejen sammen fra en af de lange ender.

  11. Rul pergamentpapir to gange rundt om rullen, så der er 3 cm plads til, at rullen kan vokse. Lad det hæve et varmt sted i ca. 30-45 min.

  12. Bag den ved 180 °C i en forvarmet ovn i 35-40 minutter. Tag ud og lad afkøle.