Skip the navigation

Pitabrød

KitchenAid-kok

Import-Recipe - Pita bread

Pitabrød

KitchenAid-kok

Redskaber

StandMixer
Prep
15min
Hvile
2h30
Madlavning
5min
I alt
2h50
Servering
8
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser

7 g tørgær

250 ml lunkent vand

420 g hvidt mel

10 g salt

2 spsk olivenolie

Trin for trin

  1. Denne opskrift giver 8 pitabrød.

  2. Tilsæt gær, varmt vand og 150 g hvidt mel til skålen på køkkenmaskinen.

  3. Sæt trådpiskeriset på køkkenmaskinen, og bland på hastighed 2, indtil ingredienserne er godt blandet. Lad blandingen hvile i 10 minutter på et varmt sted, indtil der dannes små bobler i overfladen.

  4. Tilsæt saltet, olivenolien og 270 g hvidt mel til dejen.

  5. Sæt dejkrogen på køkkenmaskinen, og ælt dejen i 5 minutter.

  6. Dejen skal være blød, smidig og let klistret. Den skal let kunne slippe skålens sider. Hvis dejen er for våd, skal du tilsætte lidt ekstra mel, 1 spsk. ad gangen, mens du ælter.

  7. Lad dejen hvile på et varmt sted, indtil den er hævet til dobbelt størrelse (ca. 2 timer).

  8. Tryk dejen ned på en melet overflade, og skær den i 8 stykker. Form hvert stykke til en kugle ved at trække dejen ned fra toppen og sætte den sammen i bunden. Pensl lidt olivenolie over hver dejkugle. Dæk med et fugtigt viskestykke, og lad den hæve i 30 minutter.

  9. Rul hver kugle ud til de er ca. 0,5 cm tykke, og steg dem i en let olieret stegepande. Vend brødet, når det begynder at hæve op og få brune pletter. Steg dem i i alt 5 minutter, og vend dem hvert minut.

JAN25 - D2C PDP banner - Winter Sale

Vinterudsalg