Ingredienser
7 g tørgær
250 ml lunkent vand
420 g hvidt mel
10 g salt
2 spsk olivenolie
Trin for trin
Denne opskrift giver 8 pitabrød.
Tilsæt gær, varmt vand og 150 g hvidt mel til skålen på køkkenmaskinen.
Sæt trådpiskeriset på køkkenmaskinen, og bland på hastighed 2, indtil ingredienserne er godt blandet. Lad blandingen hvile i 10 minutter på et varmt sted, indtil der dannes små bobler i overfladen.
Tilsæt saltet, olivenolien og 270 g hvidt mel til dejen.
Sæt dejkrogen på køkkenmaskinen, og ælt dejen i 5 minutter.
Dejen skal være blød, smidig og let klistret. Den skal let kunne slippe skålens sider. Hvis dejen er for våd, skal du tilsætte lidt ekstra mel, 1 spsk. ad gangen, mens du ælter.
Lad dejen hvile på et varmt sted, indtil den er hævet til dobbelt størrelse (ca. 2 timer).
Tryk dejen ned på en melet overflade, og skær den i 8 stykker. Form hvert stykke til en kugle ved at trække dejen ned fra toppen og sætte den sammen i bunden. Pensl lidt olivenolie over hver dejkugle. Dæk med et fugtigt viskestykke, og lad den hæve i 30 minutter.
Rul hver kugle ud til de er ca. 0,5 cm tykke, og steg dem i en let olieret stegepande. Vend brødet, når det begynder at hæve op og få brune pletter. Steg dem i i alt 5 minutter, og vend dem hvert minut.