Rødbedehummus med kant
Vær med til at fejre årets farve med denne lækre rødbedehummus!
Rødbedehummus med kant
Vær med til at fejre årets farve med denne lækre rødbedehummus!
Redskaber
Ingredienser
150 g rødbede, skrællet, skåret i tern
440 g pintobønner, drænede og skyllede
1 citronsaft
1/2 citronskal
2 fed hvidløg
5 g salt
30 g tahini
1 spsk olivenolie
- ristede sesamfrø
- flagesalt
- citronskal
- finthakket persille
Trin for trin
Læg de klargjorte rødbeder i en kasserolle, og tilsæt vand, så de er dækket. dem. Bring i kog, skru derefter ned til mellemhøj varme, og kog i 20 minutter eller indtil du kan stikke en gaffel igennem rødbederne. Si vandet fra, men sørg for at gemme 60 ml af det kogende vand, og stil rødbederne til side for at køle af.
Læg alle ingredienserne og to spsk. af den gemte væske i KitchenAid-blenderen, og blend ved hastighed 2, indtil blandingen er en smule lind. (Tilsæt mere rødbedevand, hvis blandingen er for tyk.) Hæld blandingen i en serveringsskål, og pynt med sesamfrø, et stænk olivenolie, flagesalt og en smule citronskal.
Du kan lave en grovere version af denne hummus ved hjælp af KitchenAid-køkkenmaskinen og mørdejspiskeren. Du skal blot udskifte blenderen med køkkenmaskinen og følge de samme instruktioner.