Hvilken formalingsindstilling skal jeg bruge?
Den integrerede koniske kaffekværn i den halvautomatiske KitchenAid-espressomaskine giver dig ensartet maling af kaffe i 15 forskellige formalingsstørrelser – fra grov til fin.
Størrelsen på kaffekværnen bestemmer den hastighed, hvormed ekstraktionen sker, hvilket igen påvirker konsistensen, aromaen og smagen af din espresso.
Du kan justere finheden af formalingen vha. grebet under kaffekværnens knap, og flytte den fra venstre (grov) til højre (fin).
Vi anbefaler, at du starter med en mellemstor formalingsstørrelse og derefter justerer den efter, hvilken type bønner du bruger samt efter din personlige smag.
Tip: Hvis kaffeshottet er vådt og syreholdigt, er det underekstraheret, og vandet er passeret igennem for hurtigt. Prøv at bruge en finere formalingsindstilling eller stampe mere fast, og fortsæt med at justere, indtil det er. som du vil have det.
Var denne artikel nyttig?