15 lækre og nemme veganske opskrifter med en blender
4 minutters læsetid
23 januar 2025
Ønsker du at skære ned på dit daglige indtag af kød og mælkeprodukter? Eller har du brug for lidt frisk inspiration til dit næste veganervenlige middagsselskab? Prøv disse veganske opskrifter af. De er fyldt med spændende mindre kendte ingredienser og eventyrlige smagsvarianter. I takt med, at du tilbereder disse lækre smoothies, supper og dips, vil du desuden opdage, at din KitchenAid-blender er særligt praktisk.
15 lækre og nemme veganske opskrifter med en blender
Vegansk madlavning. Et køkken fuld af spændende nye smagsvarianter og jævnt blandede teksturer.
Vegansk madlavning er ikke længere bare et spørgsmål om at erstatte kød, mælk og æg med grøntsager, nødder eller sojabønner. I dag er det et fuldgyldigt køkken kendt for udforskning og eksperimenteren. Veganske hjemmekokke leger konstant med mindre åbenlyse ingredienser, uventede smagsvarianter og nye teksturer. En blender er ofte et af deres foretrukne værktøjer. Og med god grund.
Når du laver mad på en traditionel måde, vil æg og mælkeprodukter binde din ret sammen og give den en cremet og jævn konsistens. Men når du tilbereder en vegansk ret, bliver du nødt til at sætte din lid til grøntsager, nødder og bønner. En KitchenAid-blender hjælper dig med at skabe disse jævne, cremede veganske teksturer og tackle mere fiberholdige og hårde ingredienser som f.eks. nødder. Det er en rigtig game changer, når du laver vegansk mad.
Tre opskrifter på frugtsmoothies
Smoothies. De er meget nærende, alsidige og lækre. Og der er ingen grund til, at de ikke kan være plantebaserede eller veganske. Hvis du bruger din pålidelige blender, vil disse fine, små forfriskninger være klar på et øjeblik.
1. Smoothie med dragefrugt og hibiscus
Hvis den tropiske smag af denne smoothie med dragefrugt og hibiscus ikke sætter kulør på din dag, vil dens vilde farve gøre det. Den pulserende pink farve er en humørbooster i sig selv. Træk blenderen ud, og fremtryl smoothien på 5 minutter.
2. Grapefruit Tea-Ni-smoothie
Er du ikke typen, der står tidligt op om morgenen? Eller har du brug for lidt opkvikkende om eftermiddagen? Denne smoothie baseret på grøn te klarer ærterne. Den får sin virkning fra et sprødt grønt æble og en knivspids røde peberflager.
3. Tofarvet powerfoodsmoothie
Denne smoothie i to lag ser ikke kun godt ud, men er også utroligt forfriskende. Den kombinerer superfoodkraften fra acai og blåbær med sødmen fra eksotiske frugter. Drik den til morgenmad, efter en træning, eller når du har brug for et ekstra boost energi.
To alternativer til opskrifter på peanutbutter
Nødder kan være besværlige at knuse, især hvis dit endelige mål er en pastalignende tekstur. Lad bare din KitchenAid-blender gøre det tunge arbejde. Den er designet til at håndtere hårde ingredienser. Før du ved af det, har du taget en bid af dit toastbrød med hjemmelavet cashewsmør.
4.
Peanutbutter har fået en alvorlig konkurrent. For dette fløjlsagtigt bløde cashewsmør har det hele. Det er cremet, sødt og virkelig alsidigt. Du skal bare drysse det over dine pandekager, komme det på din toast, eller føje det til din skål morgenmad.
5. Mandel- og pekannøddesmør
Let saltet, men svagt sødet og direkte uimodståelig. Så er det afgjort! Dette nemme pekannødde- og mandelsmør er din nye favorit fra butiksskabet. Drys det på dine havregryn om morgenen, kom det på et friskristet stykke fuldkornsbrød til frokost, eller spis det sammen med nogle æbleskiver om eftermiddagen.
Opskrifter på pistacie- og mandelmælk
Der er masser af velsmagende alternativer til komælk. Og du kan nemt lave dem selv. Prøv disse to, og stol på, at din blender forvandler de knasende nødder til cremet vegansk nøddemælk.
6. Mandelmælk
Når først du har smagt denne hjemmelavede mandelmælks silkebløde, nøddeagtige smag, vil du aldrig mere have lyst til at drikke den mandelmælk, man kan købe i butikkerne. Og så er det både nemt at lave og kan kommes i alt. Kom den i din morgenkaffe, på dine havregryn eller en anden vegansk ret, du tilbereder.
7. Pistaciemælk
Er du den eksperimenterende type? Så er denne unikke, lysegrønne pistaciemælk den næste på din liste over ting, du skal prøve. I modsætning til andre typer plantebaserede mælk smager den skamløst nøddeagtig og en smule sødt. Bare drik den, som den er, for at nyde de smukke, jordagtige smagsvarianter.
Tre opskrifter på salatdressinger
Ønsker du at fremhæve dine plantebaserede retters umami-smag endnu mere? Tilføj en af disse lækre veganske dressinger, eller par dem med denne cremede veganske mayo. Tilslut din KitchenAid blender, og på ingen tid er du i gang med at pynte dine retter.
8. Gulerodsdressing
Gulerødder, ingefær, sesamolie, riseddike og sojasauce. Denne stærke og søde gulerodsdressing er fyldt med asiatisk inspirerede smagsvarianter. Brug den til at give dine salater og sandwiches et kick, eller server den som en sauce til dine nudler eller forårsruller.
9. Vegansk silketofu-mayo
Den er cremet, lidt syrlig og utroligt-silkeagtig. Den et god til chips, veganske burgere, veganske sushiruller, wraps og tacos. Du skal kun bruge fem ingredienser, fem minutter og en blender. Ja, denne plantebaserede mayonnaise passer muligvis til alt.
10. Hindbærvinaigrette
Denne frugtagtige hindbærvinaigrette er smagen af sommer. Den er frisk og let, sød, men alligevel syrlig. Kom den på din yndlingssalat, og opbevar den i køleskabet bagefter. Der kan den ligge i ca. en uge.
Tre opskrifter på veganske dips
Har du nogle venner eller noget familie på besøg? Lav disse uventede plantebaserede dips. De er klar på nul komma fem, og dine veganske gæster vil elske dig for at tænke på dem.
11. Gulerodsdip
Glem hummus! Denne lyse, gulerodsbaserede dip er på vej til at blive din nye favorit. Den er cremet, en smule krydret og fyldt med alle de smagfulde, generøse smagsoplevelser, Mellemøsten har at byde på. Server den som en dip eller spred, og tilsæt koriander for lidt ekstra friskhed.
12. Chutney med koriander og mynte
Denne chutney med koriander og mynte er den spread, du ikke vidste, du havde brug for. Den er nem at lave, klar på ingen tid og sprængfyldt med forskellige smagsvarianter. Holder du fest, eller er du middagsvært? Server den med kiks, og dine gæster vil nyde den, indtil der ikke er flere dips tilbage.
13. Spread med grønne ærter og mynte
Definitionen på friskhed? Denne spread med grønne ærter og mynte. Den ligner ikke blot den første forårsdag, den smager også sådan. Sprød og forfriskende, med den helt rigtige mængde sødme.
To veganske suppeopskrifter med en smag, som gør én varm om hjertet
Med suppesæsonen i fuld sving kan du vælge andet end klassikerne. Disse to overraskende plantebaserede supper er sprængfyldt med smag. Og de gør én lige så varm om hjertet som enhver anden skål dampende suppe på en kølig dag.
14. Kokossuppe med karry og grøntsager
Kender du følelsen af at blive pakket ind i et blødt tæppe på en kold aften?
Det er, hvad denne kokossuppe smager af. Den er cremet og fuld af smag, så man bliver helt varm om hjertet. Tilsæt courgetti og tyndt skåret rød peber for at give retten lidt ekstra sprødhed, og så er retten klar: den mest tilfredsstillende skål suppe.
15. Suppe med græskar, ingefær og appelsin
Behageligt sød, men jordagtig, med en knivspids ingefær og et strejf appelsin. Med disse store smagsoplevelser er denne græskarsuppe det perfekte match til enhver kølig vinteraften. Skab den perfekte ret til Halloween ved at servere den i et udhulet, ristet græskar.
KitchenAid-kok
— Vi deler vores passion for at kreere
Hos KitchenAid forener vi mennesker, der elsker at lave mad, bage, brygge og kreere. I mere end 100 år har KitchenAid arbejdet på vegne af hver eneste skaber derude. Vores ikoniske værktøjer er skabt med dig i tankerne, åbner døren til nye muligheder og hjælper dig med at få mest muligt ud af at kreere.