Skip the navigation

Hvilken kværnindstilling skal jeg bruge?

Den rette kvænindstilling afhænger af den type kaffe, du gerne vil lave. Se vores vejledning for at finde ud af, hvilken indstilling på kaffekværnen du skal bruge...

Under kaffebrygningen frigives alle de fantastiske smagsstoffer fra den formalede kaffe, når den kommer i kontakt med varmt vand. Dette kaldes ekstraktion. Størrelsen på kaffekværnen bestemmer den hastighed, hvormed ekstraktionen sker, hvilket igen påvirker smagen, aromaen, teksturen og slutresultatet.

Grove malinger lader vandet løbe hurtigt igennem og har mindre overfladeareal at ekstrahere smagsstoffer fra. Det betyder, at vandet har brug for længere tid til at bringe det gode frem. En fin maling er tætpakket og har et større overfladeareal, så den behøver mindre tid i kontakt med vandet.

Derfor skal bryggemetoder med en kort bryggetid, som f.eks. espresso, males fint, og kaffe med længere bryggetid, som f.eks. stempelkaffe, skal males grovere.

Vores kaffekværn har 70 kværnindstillinger, så du kan eksperimentere og finjustere kværnstørrelsen for at finde den, der passer til din bryggemetode og smag.

Her er en vejledning, der kan hjælpe dig med at vælge:

Kaffetype Kværnstørrelse Interval for kværnstørrelse Valg af dosis Brug indstilling med
Stempelkaffe Grov 1-24 1-12 kopper Nederste tragt
Perkolator Mellem-grov 25-35 1-12 kopper Nederste tragt
Filterkaffe Mellem 36-54 1-12 kopper Nederste tragt
Espresso Fin 55-70 1-2 shots Portafilterholder

Relaterede ofte stillede spørgsmål

Var denne artikel nyttig?

yesno