Hvis du oplever, at tørre ingredienser ryger ud over kanten af skålen, er der flere ting, du kan gøre for at løse problemet.
Bruger du stænkskærmen?
For at undgå, at tørre ingredienser ryger ud af skålen, anbefaler vi, at du bruger stænkskærmen (plastskærm). Den har to formål: Du kan hælde ingredienserne i skålen gennem sliskens åbning, og du kan forhindre, at ingredienser sprøjter ud over det hele, når du blander dem.
Der følger en stænkskærm (også kaldet plastskærm) med mange af vores køkkenmaskinemodeller, og den skal sidde oven på skålen.
Hvis du ikke har stænkskærmen, kan du købe en sådan her: Til 3,3 l køkkenmaskiner: stænkskærm 5KSM35PS Til 4,3 l og 4,8 l køkkenmaskiner: stænkskærm 5KN1PS (fungerer sammen med køkkenmaskiner med vippehoved, undtagen sammen med visse skåle*) Til 6,9 l køkkenmaskine: stænkskærm 5K7PS
*Stænkskærme sidder på skålen og er ikke kompatible med glas-, keramik- eller særlige metalskåle som f.eks. teksturerede, quiltede eller hamrede modeller. KitchenAids stænkskærme er fremstillet af holdbar plast og tåler opvaskemaskine.
Prøv soft-start-funktionen
Hvis du ofte laver brød eller andre ting med en masse tørre ingredienser, kan du overveje en køkkenmaskine, der har en "soft start"-funktion.
Visse modeller har en "soft start"-funktion, hvilket betyder, at køkkenmaskinen tøver kortvarigt, når den tændes. Når du vælger en hastighed, starter den langsomt og øger gradvist til den ønskede hastighed. Det gør den for at forhindre, at mel og andre ingredienser flyver ud over kanten af skålen. Nogle modeller har også en 1/2-trins eller en "folde"-funktion, hvilket også er nyttigt.