Skip the navigation

Appelsinkage

KitchenAid-kok

Denne kage er nem at bage og fuld af sommerens citrussmag.

orangecake_thumbnail.jpg

Appelsinkage

KitchenAid-kok

Denne kage er nem at bage og fuld af sommerens citrussmag.

Redskaber

StandMixer
Prep
20min
Madlavning
40min
I alt
1h
Servering
6
Sværhedsgrad
Intermediate

Ingredienser

4 g æg

200 g strøsukker

120 ml smagsneutral olie

2 appelsiner

140 g selvhævende mel

150 g mandelmel

240 ml frisk appelsinjuice

Trin for trin

  1. Del æggene i blommer og hvider, og læg æggehviderne og strøsukkeret i køkkenmaskinens skål, hvor piskeriset er påsat. Pisk ved hastighed 10, indtil der dannes toppe.

  2. Sænk hastigheden til 4, og tilsæt olie, æggeblommer og skal af 2 appelsiner. Bland, indtil blandingen er indarbejdet. Sænk hastigheden til 1, og tilsæt mel, mandelmel og appelsinjuice, indtil dejen lige akkurat har samlet sig.

  3. Hæld blandingen i en smurt kageform, og bag den i 40 minutter på 180 grader, indtil en strikkepind er tør, når den stikkes i kagen.