Appelsinkage
Denne kage er nem at bage og fuld af sommerens citrussmag.
Appelsinkage
Denne kage er nem at bage og fuld af sommerens citrussmag.
Redskaber
Ingredienser
4 g æg
200 g strøsukker
120 ml smagsneutral olie
2 appelsiner
140 g selvhævende mel
150 g mandelmel
240 ml frisk appelsinjuice
Trin for trin
Del æggene i blommer og hvider, og læg æggehviderne og strøsukkeret i køkkenmaskinens skål, hvor piskeriset er påsat. Pisk ved hastighed 10, indtil der dannes toppe.
Sænk hastigheden til 4, og tilsæt olie, æggeblommer og skal af 2 appelsiner. Bland, indtil blandingen er indarbejdet. Sænk hastigheden til 1, og tilsæt mel, mandelmel og appelsinjuice, indtil dejen lige akkurat har samlet sig.
Hæld blandingen i en smurt kageform, og bag den i 40 minutter på 180 grader, indtil en strikkepind er tør, når den stikkes i kagen.