Skip the navigation

Grundlaeggende grønsagsbouillon

KitchenAid-kok

Denne enkle grøntsagsbouillon er nøglen til at give smag til supper, gryderetter og mange andre krydrede retter.

vegetablestock_thumbnail.jpg

Grundlaeggende grønsagsbouillon

KitchenAid-kok

Denne enkle grøntsagsbouillon er nøglen til at give smag til supper, gryderetter og mange andre krydrede retter.

Redskaber

FoodProcessor
Prep
15min
Madlavning
1h
I alt
1h15
Servering
6
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

450 g gulerødder med toppe

6 stilke bladselleri

2 løg

2 porrer

1 spsk olivenolie

2,5 l vand

1 helt hvidløg

1 bundt krydderurter

10 g persille

10 g peberkorn

3 shiitake-svampe

1 rødløg

Trin for trin

  1. Vask grøntsagerne. Hak toppen af gulerødderne af. Læg dem til side. Sæt foodprocessoren på 3,1 l med snittejernet monteret på hastighed 1, og før gulerødder og selleri gennem påfyldningstragten, så de bliver skåret ud i tern. Vask porrerne, og skær den grønne del af. Sæt til side. Før porrer og skrællede løg gennem påfyldningstragten, så de bliver skåret ud i tern.

  2. Kom olivenolie i en gryde, og tilsæt de hakkede grøntsager. Lad grøntsagerne stege i gryden i 15 minutter ved lav varme.

  3. Hæld vandet i gryden. Tilsæt 10 g gulerodstoppe og 20 g porretoppe. Skær toppen af et helt hvidløg, og tilsæt det til gryden. Tilføj krydderurtebundtet, peberkorn og shiitakesvampene. Læg låg på gryden, og lad det simre ved medium varme i 1 time.

  4. Filtrer bouillonen gennem sien. Brug den med det samme, eller lad den køle af, og opbevar den i en lufttæt beholder.