Småkager med chokolade og marengs
Disse småkager er sprøde udenpå og bløde indeni, og de er ren chokoladeforkælelse.
Småkager med chokolade og marengs
Disse småkager er sprøde udenpå og bløde indeni, og de er ren chokoladeforkælelse.
Redskaber
Ingredienser
300 g mørk chokolade
150 g æggehvider
1/2 tsk salt
230 g strøsukker
1 tsk eddike
1 spsk majsstivelse
1 spsk kakaopulver
Trin for trin
Hak chokoladen i mindre stykker, og smelt den ved hjælp af bain-marie-metoden (over vandbad).
Læg æggehviderne i køkkenmaskinens skål med piskeriset påsat. Tilsæt salt, og pisk ved hastighed 10 til bløde toppe dannes. Tilsæt gradvist strøsukker, og fortsæt piskning, indtil der dannes blanke og stive toppe. Sæt fladpiskeren med fleksibel kant på køkkenmaskinen, og tilsæt eddike og majsstivelse. Bland med 1/2 omrøringshastighed.
Begynd langsomt med at tilsætte den smeltede chokolade i skålen. Bland, indtil det lige akkurat er blevet indarbejdet.
Brug en lille isskovl og fordel blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys småkagerne med kakaopulver. Bages i en 100°C forvarmet ovn i 40 minutter. Lad dem køle helt af i ovnen.