Skip the navigation

Småkager med chokolade og marengs

KitchenAid-kok

Disse småkager er sprøde udenpå og bløde indeni, og de er ren chokoladeforkælelse.

chocolatemeringuecookies_thumbnail.jpg

Småkager med chokolade og marengs

KitchenAid-kok

Disse småkager er sprøde udenpå og bløde indeni, og de er ren chokoladeforkælelse.

Redskaber

StandMixer
Prep
15min
Madlavning
50min
I alt
1h5
Servering
6
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

300 g mørk chokolade

150 g æggehvider

1/2 tsk salt

230 g strøsukker

1 tsk eddike

1 spsk majsstivelse

1 spsk kakaopulver

Trin for trin

  1. Hak chokoladen i mindre stykker, og smelt den ved hjælp af bain-marie-metoden (over vandbad).

  2. Læg æggehviderne i køkkenmaskinens skål med piskeriset påsat. Tilsæt salt, og pisk ved hastighed 10 til bløde toppe dannes. Tilsæt gradvist strøsukker, og fortsæt piskning, indtil der dannes blanke og stive toppe. Sæt fladpiskeren med fleksibel kant på køkkenmaskinen, og tilsæt eddike og majsstivelse. Bland med 1/2 omrøringshastighed.

  3. Begynd langsomt med at tilsætte den smeltede chokolade i skålen. Bland, indtil det lige akkurat er blevet indarbejdet.

  4. Brug en lille isskovl og fordel blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys småkagerne med kakaopulver. Bages i en 100°C forvarmet ovn i 40 minutter. Lad dem køle helt af i ovnen.