Åben lasagne med stegte grønsager og krydderurte-ricotta
Ved at erstatte den kogte tomatsauce med cherrytomater og ikke bage lasagnen i ovnen får du en lettere ret – perfekt til sommeren.
Åben lasagne med stegte grønsager og krydderurte-ricotta
Ved at erstatte den kogte tomatsauce med cherrytomater og ikke bage lasagnen i ovnen får du en lettere ret – perfekt til sommeren.
Redskaber
Ingredienser
1 pastadej tilberedt med 4 spsk. pesto i stedet for 1 æg og rullet ud til tykkelsesindstilling på 7
2 små squash
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 fennikel
250 g cherrytomater
4 spsk olivenolie
25 g parmesan
1 bundt med merian eller basilikum
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
250 g ricotta
- salt og friskkværnet sort peber
Trin for trin
Forvarm ovnen til 220°C/gasmærke 7. Læg pastapladerne på en meldrysset overflade, og skær dem i rektangler på 12 cm x 10 cm. Kog pastapladerne i mindre portioner i 30 sekunder ad gangen i kogende vand med rigeligt salt. Frisk derefter pastaen op i koldt vand med lidt olivenolie og dræn den på rene viskestykker. Dæk til, så pastaen forbliver varm og ikke tørrer ud.
Skær courgette, peberfrugter og fennikel ud med råkostjernets snittecylinder på hastighed 4. Læg grøntsagerne i en bradepande, og hæld olivenolien over dem. Steg grøntsagerne i 15 minutter, indtil de begynder at blive bløde. Tilsæt cherrytomater, og steg i yderligere 5 minutter. Tag den ud af ovnen.
Riv parmesanosten med råkostjernets fine rivecylinder på hastighed 4. Hak merian eller basilikum groft. Bland parmesan, merian eller basilikum og ekstra jomfruolivenolie ind i ricottaosten. Smag til med krydderier.
Læg en pastaplade på hver tallerken, og fyld på med stegte grøntsager. Tilføj noget af ricottablandingen, og dæk med endnu en pastaplade. Gentag disse lag, og stænk lidt ekstra jomfruolivenolie ovenpå. Servér med det samme.