Redskaber
Ingredienser
1,5 kg æbler
150+75 g lyst rørsukker
1/2 citron, saften
1/2 tsk. stødt kanel
1/2 tsk. stødt ingefær
225 g havregryn
160 g hvidt mel
220 g saltet smør, skåret i tern
Trin for trin
Skræl æblerne, og udkern dem. Skær æblerne i ottendedele. Bland æblerne med 75 g lyst rørsukker, citronsaft, stødt kanel og stødt ingefær i en skål.
Hæld havregryn, mel, 150 g lyst rørsukker og smør i køkkenmaskinens skål med fladpiskeren monteret. Bland i 45 sekunder ved hastighed 2, indtil alle ingredienserne er blandet sammen.
Hæld æblerne i en bageform, og fordel smuldredejen over æblerne. Bag kagen i 40-50 minutter ved 180 °C i en forvarmet ovn, indtil overfladen er gyldenbrun og bobler.