Æggeblomme-spaghetti med dybstegte asparges
En hemmelig opskrift fra det italienske landkøkken: en dekadent pastadej, som er tilberedt med kun de bedste æg. Kombineret med dybstegte asparges får retten en fyldig og eksklusiv smag.
Æggeblomme-spaghetti med dybstegte asparges
En hemmelig opskrift fra det italienske landkøkken: en dekadent pastadej, som er tilberedt med kun de bedste æg. Kombineret med dybstegte asparges får retten en fyldig og eksklusiv smag.
Redskaber
Ingredienser
125 g hvedemel
5 æggeblommer
150 g friske aspargestoppe
2 spsk teriyaki-sauce
15 g hakket koriander
1 fed hvidløg
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- salt
1/2 chilipeber
Trin for trin
Kom æggeblommer, mel og salt i mikserskålen. Montér skålen og dejkrogen på mikseren og indstil hastigheden på 2. Ælt i 2-3 minutter. Tilsæt et par skefulde vand, hvis dejen bliver for tør, én ad gangen.
Tag dejen op af skålen og skær den i 4 stykker. Tag et af stykkerne og tryk det fladt ud i en firkant med hænderne. Sørg for at dække de andre stykker til med husholdningsfilm for at undgå, at de tørre ud.
Montér pastarullen på mikseren og indstil den på tykkelse nummer 1. Tænd mikseren på hastighed 2 og kør pastadejen gennem rullen. Fold dejen én gang og kør den igennem igen. Gentag processen flere gange for at få en dejlig smidig dej.
Kom lidt mel på hver side af dejen og indstil tykkelsen på 3. Kør pastadejen gennem rullen samt endnu en gang på tykkelse nummer 3.
Indstil maskinen på tykkelse 4 og gentag processen.
Kør pastapladen gennem spaghettivalsen med én hånd og hold den anden hånd under pastaen, der kommer ud gennem valsen.
Læg fettuccinien fladt på et viskestykke, hvorpå der er drysset ekstra mel, og lad den tørre nogle minutter, før den tilberedes. Alternativt kan du anvende KitchenAids pasta-tørrestativ.
Bring letsaltet vand i kog i en stor gryde, mens pastaen tørrer.
Varm 4 spsk. olie op i en stor pande, tilføj de klargjorte aspargestoppe, hvidløg og knust chili og steg i 3 minutter ved mellemstærk varme. Tilsæt Teriyaki-saucen og lad den koge ind til halvdelen.
Kog spaghettien i vandet, hæld den i et dørslag og si vandet fra og kom den derefter i panden med aspargesene.
Steg spaghettien på panden i 1 minut, fordel den på 4 tallerkener og servér den rygende varm med hakket koriander.
Vinterudgave: Tilsæt lidt bacon og revet appelsinskal, når du steger aspargesene og slut af med revet ost.