Ahorn-cookies
Disse ahorncookies med ren ahornsirup og sprøde pekannødder ovenpå er den perfekte efterårsdelikatesse!
Ahorn-cookies
Disse ahorncookies med ren ahornsirup og sprøde pekannødder ovenpå er den perfekte efterårsdelikatesse!
Redskaber
Ingredienser
230 g + 1 tsk usaltet smør, stuetemperatur
220 ml ahornsirup
1 æg
410 g hvidt mel
1 tsk salt
100 g flormelis
1 tsk citronsaft
40 g knuste pekannødder
Trin for trin
Placer smørret og 130 ml ahornsirup i skålen på en køkkenmaskine med monteret med en fladpisker med fleksibel kant, og bland grundigt ved hastighed 2. Tilsæt et æg, og bland igen. Tilsæt mel og salt, og fortsæt blandingen, indtil der dannes en blød dej.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 1 time.
Rul dejen ud på en melstrøet overflade. Udstik ahornblade med en kageudstikker. Placér de formede cookies på en bageplade med bagepapir.
Bag i 12 minutter ved 170 °C i en forvarmet ovn. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle helt af på en bagerist.
Bland 90 ml ahornsirup med flormelis, citronsaft og smør for at lave glasur. Dæk halvdelen af hver cookie med glasur med en sprøjtepose. Drys knuste pekannødder på glasuren.