Homemade aspargestaerte
Homemade aspargestaerte
Redskaber
Ingredienser
200 g hvidt mel
100 g koldt smør
4 g salt
35 g varmt vand (ca. 35 grader)
4 æg
120 g creme fraiche
200 ml mælk
100 g gruyereost
1/4 tsk peber
14 grønne asparges
1 spsk purløg
2 spsk olivenolie
Trin for trin
Fastgør sigte- og vægttilbehøret til KitchenAid-køkkenmaskinen. Drej køkkenmaskinen til hastighed 1, og si melet gradvist. Fjern sigten og vægten fra køkkenmaskinen. Monter mørdejspiskeren på køkkenmaskinen. Tilsæt smør og halvdelen af saltet i skålen. Bland ved hastighed 2 i 2 minutter. Tilsæt vandet gradvist, og fortsæt med at blande ved hastighed 2, indtil dejen samles. Fjern dejen fra mørdejspiskeren. Brug hænderne til at forme dejen til en bold, og pak den ind i folie. Sæt på køl i 30 minutter.
Fyldet laves ved at tilsætte æg, cremefraiche, mælk, salt og peber i køkkenmaskineskålen med piskeriset monteret. Pisk ved hastighed 2 i 3 minutter.
Fyldet laves ved at tilsætte æg, cremefraiche, mælk, salt og peber i køkkenmaskineskålen med piskeriset monteret. Pisk ved hastighed 2 i 3 minutter.
Opvarm et tyndt lag olivenolie på en stor stegepande ved mellemhøj varme. Tilsæt asparges, og kog, indtil de er møre, i ca. 8 minutter. Smag til med salt. Anbring asparges oven på tærten. Drys det øverste af tærten med purløg. Bag den i midten af ovnen i ca. 35 minutter.