Bagels
Lækre, bløde bagels lavet i dit eget køkken, kan det blive bedre?
Bagels
Lækre, bløde bagels lavet i dit eget køkken, kan det blive bedre?
Redskaber
Ingredienser
9 g tørgær
1,5 tsk salt
550 g hvedemel
1.5 tsk lyst rørsukker
3 spsk natron
1 æg
330 ml lunkent vand
1,5 tsk vælg selv frø til topping
Trin for trin
Kom gæren i det lunkne vand, og lad det hvile i 2 minutter.
Tilsæt mel, sukker og salt i skålen på køkkenmaskinen, hvor der er påsat en dejkrog.
Start med at blande ved hastighed 2, og tilsæt langsomt gærvandet. Rør i 2 minutter ved hastighed 2.
Tril dejen til en kugle. Læg dejen i en let olieret skål, dæk den med film, og lad den hvile et varmt sted i 1 time.
Læg dejen på en overflade, der er drysset med mel. Del dejen i 10 portioner, og rul hver portion til en lille kugle. Lad dem hvile i 30 minutter.
Form huller i kuglerne.
Kog vandet, og tilsæt bagepulver. Pocher hver bagel i 20-30 sekunder.
Anret dine bagels på en bageplade med bagepapir. Pensl med æg, og drys med frø.
Bages i 20 minutter ved 180 °C i en forvarmet ovn.