Skip the navigation

Baklava

KitchenAid-kok

Baklava kombinerer honningfyldte lag af sprød fillodej med en blanding af knasende nødder.

Import-Recipe - BAKLAVA

Baklava

KitchenAid-kok

Baklava kombinerer honningfyldte lag af sprød fillodej med en blanding af knasende nødder.

Redskaber

Blender
StandMixer
Prep
30min
Madlavning
1h15
I alt
1h45
Servering
6
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser

1 kg mel

1/2 tsk salt

2 tsk eddike

550 ml vand

200 g pistacienødder

200 g mandler

300 g valnødder

170 g sukker

2 tsk kanel

400 g honning

1 citronsaft

3 nelliker

200 g smør

Trin for trin

  1. Tilsæt mel, salt, eddike og 300 ml vand i køkkenmaskinens skål med dejkrogen monteret. Bland ved omrøringshastighed, indtil dejen former sig.

  2. Del dejen i kugler af samme størrelse (ca. 24), og rul dem meget tyndt ud på en meldrysset overflade. Skær dejen ud i størrelsen på den bageplade, du vil bruge. Sæt til side.

  3. Tilsæt pistacienødder og mandler til K400-blenderkanden. Pulsér 3 gange, indtil nødderne knuses til mindre stykker.

  4. Gentag dette trin med valnødderne.

  5. Tilsæt alle nødderne i en skål, og rør 50 g sukker og kanel i. Sæt til side.

  6. Tilsæt honning, 250 ml vand, 120 g sukker, kanel, citronsaft og kryddernelliker til en gryde, og kog i 5 minutter. Lad det køle helt af, og hæld det over i en kande.

  7. Dæk en bageplade, der er penslet med smeltet smør, med seks lag fillodej. Du skal pensle med smeltet smør mellem hvert lag dej, før du tilsætter et nyt lag.

  8. Drys en tredjedel af nøddeblandingen over dejen, og gentag det sidste trin. Afslut med de sidste seks lag dej.

  9. Skær baklavaerne i diamantformer, og bag dem i 1 time og 15 minutter ved 160 grader i en forvarmet ovn.

  10. Tag den ud af ovnen, og hæld straks den afkølede sirup ud over den varme baklava. Lad baklavaen køle helt af ved stuetemperatur uden at dække den til.