Baklava
Baklava kombinerer honningfyldte lag af sprød fillodej med en blanding af knasende nødder.
Baklava
Baklava kombinerer honningfyldte lag af sprød fillodej med en blanding af knasende nødder.
Redskaber
Ingredienser
1 kg mel
1/2 tsk salt
2 tsk eddike
550 ml vand
200 g pistacienødder
200 g mandler
300 g valnødder
170 g sukker
2 tsk kanel
400 g honning
1 citronsaft
3 nelliker
200 g smør
Trin for trin
Tilsæt mel, salt, eddike og 300 ml vand i køkkenmaskinens skål med dejkrogen monteret. Bland ved omrøringshastighed, indtil dejen former sig.
Del dejen i kugler af samme størrelse (ca. 24), og rul dem meget tyndt ud på en meldrysset overflade. Skær dejen ud i størrelsen på den bageplade, du vil bruge. Sæt til side.
Tilsæt pistacienødder og mandler til K400-blenderkanden. Pulsér 3 gange, indtil nødderne knuses til mindre stykker.
Gentag dette trin med valnødderne.
Tilsæt alle nødderne i en skål, og rør 50 g sukker og kanel i. Sæt til side.
Tilsæt honning, 250 ml vand, 120 g sukker, kanel, citronsaft og kryddernelliker til en gryde, og kog i 5 minutter. Lad det køle helt af, og hæld det over i en kande.
Dæk en bageplade, der er penslet med smeltet smør, med seks lag fillodej. Du skal pensle med smeltet smør mellem hvert lag dej, før du tilsætter et nyt lag.
Drys en tredjedel af nøddeblandingen over dejen, og gentag det sidste trin. Afslut med de sidste seks lag dej.
Skær baklavaerne i diamantformer, og bag dem i 1 time og 15 minutter ved 160 grader i en forvarmet ovn.
Tag den ud af ovnen, og hæld straks den afkølede sirup ud over den varme baklava. Lad baklavaen køle helt af ved stuetemperatur uden at dække den til.