Skip the navigation

Bananbrød med ingefær

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid-kok
KA_GingerBananaBread_815.JPG

Et favoritbrød til morgenmaden eller teen, drysset med hørfrø og oversået med hakkede valnødder og fintskåret krystalliseret ingefær. Rist skiverne, hvis du vil, og server dem med blød flødeost eller clotted cream.

Duration
I alt1h15
Prep20min
Madlavning55min

Redskaber

BlenderBlender

Ingredienser

Servering

til smøring af fadet

smeltet usaltet smør

230 g

hvidt mel

2 tsk.

bagepulver

1/2 tsk.

fint havsalt

1/2 tsk.

stødt kanel

2 spsk.

peanutbutter

1/4 tsk.

natron

1/4 tsk.

frisk stødt muskatnød

2

store bananer med brune pletter

130 g

stødt melis

75 g

smeltet usaltet smør

2

store æg, med stuetemperatur

30 g

valnødder

40 g

krystalliseret ingefær

2 spsk.

hørfrø

Trin for trin

  1. Placer en plade midt i ovnen, og forvarm ovnen til 180ºC. Klip et stykke bagepapir, der er langt nok til at dække bunden og kanterne på fadet med et udhæng på 5 cm i hver ende. Smør fadet med smeltet smør. Placer bagepapiret i fadet, og smør bunden og enderne af papiret. (Det overskydende bagepapir i hver ende gør det nemt at løfte brødet ud af fadet, når det er bagt.)

  2. Sigt mel, bagepulver, salt, kanel, natron og muskatnød i en stor skål. Sæt til side.

  3. Put det krystalliserede ingefær og valnødderne i blenderen, og blend 5-7 gange, eller indtil de er groft hakkede. Hæld de hakkede valnødder og ingefæren i skålen med de tørre ingredienser.

  4. Hæld bananer, sukker, smør og æg i blenderen. Blend ved hastighed 3, indtil dejen er jævn og godt blandet sammen, ca. 20 sekunder. Vend bananblandingen med de tørre ingredienser, tilsæt hørfrøene, og vend dem i, indtil de er blandet sammen. Hæld dejen over i det klargjorte fad, og drys lidt mere krystalliseret ingefær og knuste valnødder over.

  5. Bag brødet i ca. 50 minutter, indtil det har en dyb brun farve på toppen og siderne, og en gaffel er ren, efter at du har sat den i midten af brødet. Flyt det over på en bagerist, og lad det køle af i fadet i 30 minutter. Brug papiret, der hænger ud over siderne, til at løfte brødet fra fadet. Lad det køle af på risten. Skær brødet i skiver til servering. Rist skiverne, hvis du vil. Pak brødet let ind i en plastikpose til brød, og opbevar det ved stuetemperatur i 2 dage. Brødet kan fryses ned i op til 1 måned.