Belgiske vafler
De klassiske belgiske vafler er tynde, lette og luftige.
Belgiske vafler
De klassiske belgiske vafler er tynde, lette og luftige.
Redskaber
Ingredienser
100 g smeltet smør
12 g frisk gær
250 ml varm mælk
250 ml varmt mineralvand
2 æg
300 g mel
knivspids salt
Trin for trin
Hæld den varme mælk og det varme vand i en skål på en køkkenmaskine. Tilsæt smuldret gær. Sæt trådpiskeriset fast på køkkenmaskinen, og bland ved hastighed 2, indtil gæren er opløst.
Tilsæt æggeblommer, og bland igen ved hastighed 2, indtil blandingen er glat.
Tilsæt mel og salt i en anden skål. Skift hastighed til 2, og bland de tørre ingredienser. Tilsæt langsomt mælkeblandingen.
Hæld det smeltede smør i, og bland i endnu et minut. Sæt hastigheden til 4, og bland det i 4 minutter, indtil dejen er helt glat.
Pisk æggehviderne ved hastighed 8 i en anden skål, indtil de danner bløde toppe.
Skift hastighed til 2, og begynd at tilsætte dejen til æggehviderne. Bland, indtil den er helt indarbejdet.
Dæk dejen til med et håndklæde, og lad dejen hvile på et varmt sted i 30 minutter.
Opvarm vaffeljernet til høj varme. Hæld 2 grydeskefulde dej i vaffeljernet, og bag vaflerne, indtil de er gyldne. Fortsæt, indtil al dejen er brugt. Server med det samme.