emeagif
Skip the navigation

Belgiske vafler

KitchenAid-kok

De klassiske belgiske vafler er tynde, lette og luftige.

Import-Recipe - Brussels waffles

Belgiske vafler

KitchenAid-kok

De klassiske belgiske vafler er tynde, lette og luftige.

Redskaber

StandMixer
Prep
1h
Madlavning
20min
I alt
1h20
Servering
2
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

100 g smeltet smør

12 g frisk gær

250 ml varm mælk

250 ml varmt mineralvand

2 æg

300 g mel

knivspids salt

Trin for trin

  1. Hæld den varme mælk og det varme vand i en skål på en køkkenmaskine. Tilsæt smuldret gær. Sæt trådpiskeriset fast på køkkenmaskinen, og bland ved hastighed 2, indtil gæren er opløst.

  2. Tilsæt æggeblommer, og bland igen ved hastighed 2, indtil blandingen er glat.

  3. Tilsæt mel og salt i en anden skål. Skift hastighed til 2, og bland de tørre ingredienser. Tilsæt langsomt mælkeblandingen.

  4. Hæld det smeltede smør i, og bland i endnu et minut. Sæt hastigheden til 4, og bland det i 4 minutter, indtil dejen er helt glat.

  5. Pisk æggehviderne ved hastighed 8 i en anden skål, indtil de danner bløde toppe.

  6. Skift hastighed til 2, og begynd at tilsætte dejen til æggehviderne. Bland, indtil den er helt indarbejdet.

  7. Dæk dejen til med et håndklæde, og lad dejen hvile på et varmt sted i 30 minutter. 

  8. Opvarm vaffeljernet til høj varme. Hæld 2 grydeskefulde dej i vaffeljernet, og bag vaflerne, indtil de er gyldne. Fortsæt, indtil al dejen er brugt. Server med det samme. 

MAR25 - D2C PDP banner - Free ice cream maker

Gør den unik til mors dag!

Gratis skål til is (værdi 1499 DKK) med Artisan By You- eller 5KSM60SPX-køkkenmaskine