Bentoboks: hurtig hummus med kylling, pitabrød og grønt
Det er en sand nydelse at åbne madkassen i japansk stil ved frokosttid.
Bentoboks: hurtig hummus med kylling, pitabrød og grønt
Det er en sand nydelse at åbne madkassen i japansk stil ved frokosttid.
Redskaber
Ingredienser
2 pitabrød, lunede og skåret i skiver
1/2 agurk
10 cherrytomater
1 kyllingebryst
1 spsk. olivenolie
1/2 tsk. salt
1/4 tsk. peber
200 g kikærter på dåse
2 spsk. citronsaft
2 hvidløgsfed, finthakkede
1 tsk. stødt spidskommen
1 spsk. tahin
4 spsk. kikærtevand
30 ml ekstra jomfruolivenolie
Trin for trin
Put alle ingredienserne til hummussen i foodprocessoren med knivbladet monteret. Bland, indtil den er glat og cremet.
Opvarm olivenolien på en pande. Krydr kyllingefileten med salt og peber og steg på hver side i ca. 5 minutter, til den er gennemstegt. Lad den køle helt af og skær den i strimler.
Sæt det vendbare rive-/snittejern (snittesiden) i foodprocessoren, og snit agurken ved hastighed 2.
Lav bentoboksene ved at fylde dem med hummus, pitabrødsskiver, kyllingestrimler, agurkeskiver og cherrytomater.