Blåbærtærte med flettet låg
Denne tærte har en smørlækker skorpe, der smyger sig om en saftig blanding af blåbær, sukker og syrlig appelsinskal – en eksplosion af smag i hver mundfuld.
Blåbærtærte med flettet låg
Denne tærte har en smørlækker skorpe, der smyger sig om en saftig blanding af blåbær, sukker og syrlig appelsinskal – en eksplosion af smag i hver mundfuld.
Redskaber
Ingredienser
360 g hvidt mel
3 spsk. farin
100 g farin
1 tsk. havsalt
225 g koldt usaltet smør, skåret i tern
15 g koldt usaltet smør til fyldet, skåret i tern
120 ml isvand
1150 g friske blåbær, vasket og tørret
30 g majsstivelse
2 spsk. appelsinskal
Trin for trin
Lav dejen: Sæt dejmixeren på køkkenmaskinen. Tilsæt mel, sukker og salt i skålen, tænd for køkkenmaskinen på hastighed 1, og rør i 10 sekunder. Tilsæt det kolde smør, mens køkkenmaskinen rører rundt, og sæt derefter hastigheden på 2 i et minut. Sænk hastigheden igen, rør rundt, og hæld derefter langsomt isvand i. Fjern arbejdsskålen fra køkkenmaskinen, og brug hænderne til at samle dejen i to glatte skiver. Pak skiverne ind i husholdningsfilm, og lad dem afkøle/hvile i køleskabet i mindst en time.
Når dejen er klar, skal du placere ovnpladen i tredjenederste rille og forvarme ovnen til 200 °C. Kom dem i en stor skål. Bland majsstivelse, sukker og revet appelsinskal i en separat skål. Sæt til side.
Drys køkkenbordet med et tyndt lag mel, og rul den ene dejskive ud i en cirkel med ca. 0,5 cm tykkelse. Læg dejen i tærteformen, og skær dejens kant af, så du har 2,5 cm dej hængende over formen (til klemning, når du har flettet låget). Rul den anden dejskive ud i den samme størrelse som før, og skær cirklen ud i strimler på 2,5 cm.
Lav fyldet: Læg blåbærrene i en stor skål, tilsæt sukkerblandingen, og rør rundt for at dække blandingen jævnt, og hæld derefter blåbærrene i tærteformen. Fordel lidt smør over blåbærrene. Væv dejstrimlerne sammen, så de danner et flettet låg, og skær derefter kanterne af strimlerne, og fold dem ned under den nederste skorpekant. Tryk derefter kanten af skorpen ned med en gaffel for at lukke den. Pensl toppen af dejen med æggemasse.
Placer et stykke sølvpapir på bagepladen under risten for at opsamle den saft, der bobler ud under bagningen. Sæt en folieskærm over tærten, og bag tærten i 30 minutter. Sænk derefter temperaturen til 175 grader, og bag tærten, indtil skorpen er brunet, og saften bobler tydeligt gennem fletlåget (ca. 25-30 minutter længere). Fjern folieskærmen de sidste 10 minutter af bagetiden.