Blomkålsbowl
En bæredygtig og lækker opskrift, der kombinerer alle blomkålens dele i ét lækkert måltid!
Blomkålsbowl
En bæredygtig og lækker opskrift, der kombinerer alle blomkålens dele i ét lækkert måltid!
Redskaber
Ingredienser
1 økologisk blomkål
1 rød peber
1 spsk. olivenolie
1 tsk. peber
2 spsk. solsikkeolie
1/4 tsk. salt
1/4 tsk. sort peber
2 fed hvidløg
100 g edamamebønner
1 tsk. sesamfrø (til pynt)
Trin for trin
Denne opskrift svarer til 2 portioner i foodprocessoren.
Skær bladene af blomkålshovedet, og læg dem til side til senere.
Skyl blomkålen, og fjern buketterne fra blomkålshovedet. Smid ikke stokken ud. Hæld buketterne i KitchenAid-foodprocessoren, og pulsér et par gange, indtil de har en rislignende tekstur. Pas på ikke at pulsere for meget, så teksturen stadig bevares.
Opvarm olivenolien på en pande ved mellem varme. Hæld blomkålsrisene på panden, og steg i ca. 5 minutter under jævnlig omrøring.
I mellemtiden skæres blomkålsstokken i små stave. Hvis der er små blade, skal du lade dem være, som de er. Hvis der er blade med store stilke, kan du fjerne bladene fra stilkene og skære stilkene i stykker eller stave. Opvarm solsikkeolien i en stor wok ved høj varme. Kom alle blomkålsstavene i wokken, og lynsteg i et par minutter, indtil de bliver møre. Kom blomkålsbladene og den røde peber i wokken. Steg og rør rundt i yderligere 2-3 minutter, indtil grøntsagerne er blevet lidt bløde.
Tilsæt hvidløg, og smag til med salt og sort peber. Lynsteg i yderligere et minut for at smagsstofferne kan folde sig helt ud.
Servér blomkålsrisene med de lynstegte grøntsager. Tilsæt edamamebønner, og top med sesamfrø.