Blommekage
En pragtfuld kage, der er nem at lave, men svær at modstå.
Blommekage
En pragtfuld kage, der er nem at lave, men svær at modstå.
Redskaber
Ingredienser
115 g blødt smør
200 g hvidt mel
1 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
100 g brun farin
100 g strøsukker
3 store æg
60 g creme fraiche
4 blommer
Trin for trin
Kom smørret og sukkeret i køkkenmaskineskålen. Fastgør fladpiskeren, og bland ved hastighed 4, indtil blandingen er let og luftig.
Tilsæt æg, og bland igen ved hastighed 4 i 30 sekunder.
Tilsæt mel, salt og bagepulver. Drej hastigheden til 4, og bland i 30 sekunder.
Tilsæt cremefraiche, og bland igen ved hastighed 2, indtil blandingen hænger sammen.
Læg bagepapir i en bageform. Hæld dejen i formen.
Skær blommerne i halve, og fjern stenene. Skær blommerne i skiver, og læg blommeskiverne på dejen i et spiralmønster.
Bag i 35-40 minutter ved 175 °C i en forvarmet ovn.
Drys med flormelis, når den er kølet af.