Boba-te med mælk
En forfriskende drik med sød te og tapioka-perler.
Boba-te med mælk
En forfriskende drik med sød te og tapioka-perler.
Redskaber
Ingredienser
200 g forkogte tapioka-perler
1,5 l vand (til sirup og te)
300 g muscovadosukker eller brun farin
4 poser sort assam-te
75 ml kondenseret mælk
75 ml fløde
Trin for trin
Boba laves ved først at bringe en gryde med vand i kog. Hæld tapioka-perlerne i, og rør rundt. Sænk varmen til det simrer, læg låget på, og lad det småkoge i 2 minutter. Rør konstant rundt.
I mellemtiden kan du lave sukkersiruppen ved at tilsætte muscovadosukker eller brun farin og 500 ml vand til en lille kasserolle. Lad det simre ved lav varme, og pisk konstant i 10 minutter, indtil det bliver lidt tykkere. Hæld blandingen over i en stor varmebestandig skål.
Hæld vandet fra din boba, og skyl straks efter med koldt vand. Overfør den kogte boba til siruppen, og lad den ligge i blød i mindst 10 minutter og op til 3 timer.
Bring det resterende vand i kog i KitchenAid-elkedlen, hæld det i en tekande, og tilsæt den sorte te. Lad det trække, indtil teen er kølet af.
Rør mælk og fløde sammen, og sæt det til side.
Placer bobaen i glassene, tilsæt lidt sirup (hvis du kan lide sød te), fyld is i glassene, hæld den sorte te over, og fyld op med mælkeblandingen. Server med det samme med et tykt sugerør.