emeagif
Skip the navigation

Boller med hvidløgssmør

KitchenAid-kok

Find ud af, hvordan du forvandler hjemmelavet hvidløgskonfit til lækre, smørrige boller, der er bløde, gyldne og fyldt med smag.

garlic-bread-rolls

Boller med hvidløgssmør

KitchenAid-kok

Find ud af, hvordan du forvandler hjemmelavet hvidløgskonfit til lækre, smørrige boller, der er bløde, gyldne og fyldt med smag.

Redskaber

StandMixer
Prep
30min
Hvile
2h25
Madlavning
25min
I alt
3h20
Servering
12
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

Garlic butter

1 hoved hvidløgs-

to fill ramekin olivenolie

200 g smør, stuetemperatur

1,5 tsk. salt

1 tsk. chiliflager

2 kviste salvie

2 kviste persille

Buns

2 kviste rosmarin

240 ml lunkent vand

5 g gær

10 g strøsukker

340 g hvidt mel

1,5 tsk. salt

35 ml olivenolie

Trin for trin

    Sådan laver du hvidløgssmør

  1. Pil hvidløget, og læg feddene i en ramekin eller en lille bageform, og dæk med olie. Ristes i 40 minutter ved 200 °C i en forvarmet ovn, indtil de er bløde. Kom smør, ristet hvidløg, salt, chiliflager og hakkede friske urter i skålen på en køkkenmaskine, der er monteret med en fladpisker med fleksibel kant. Bland sammen ved hastighed 4, indtil alle ingredienserne er blandet. Sæt til side til senere.

  2. Sådan laves bollerne

  3. Pisk det lunkne vand, gær og sukker sammen i køkkenmaskinens skål. Sæt det til side i 10 minutter, indtil der kommer små bobler på overfladen. Fastgør dejkrogen til køkkenmaskinen. Tilsæt mel, salt og oliven, og ælt ved hastighed 1 i mindst 5 minutter, indtil dejen er smidig, glat og stadig lidt klistret. Smør dejen og skålen med lidt olivenolie, dæk skålen med folie, og lad den hæve på et varmt sted i 1,5 timer, eller indtil den har fået dobbelt størrelse.

  4. Slå den hævede dej ned, og skær den i 12 lige store stykker. Rul hvert stykke til en dejpølse og bind en knude af dejpølsen. Stik enderne af dejpølsen ind under bollen. Læg dem på en bageplade med bagepapir, dæk dem med folie, og lad dem hvile i 45 minutter. Smelt noget af hvidløgssmørret ved lav varme, og brug det til at pensle de hævede boller. Bages i 25 minutter ved 200 ºC i en forvarmet ovn, indtil de er gyldenbrune. Pensl de varme boller med lidt ekstra smeltet smør. Opbevar resten af smørret i køleskabet.