Boller med hvidløgssmør
Find ud af, hvordan du forvandler hjemmelavet hvidløgskonfit til lækre, smørrige boller, der er bløde, gyldne og fyldt med smag.
Boller med hvidløgssmør
Find ud af, hvordan du forvandler hjemmelavet hvidløgskonfit til lækre, smørrige boller, der er bløde, gyldne og fyldt med smag.
Redskaber
Ingredienser
Garlic butter
1 hoved hvidløgs-
to fill ramekin olivenolie
200 g smør, stuetemperatur
1,5 tsk. salt
1 tsk. chiliflager
2 kviste salvie
2 kviste persille
Buns
2 kviste rosmarin
240 ml lunkent vand
5 g gær
10 g strøsukker
340 g hvidt mel
1,5 tsk. salt
35 ml olivenolie
Trin for trin
Pil hvidløget, og læg feddene i en ramekin eller en lille bageform, og dæk med olie. Ristes i 40 minutter ved 200 °C i en forvarmet ovn, indtil de er bløde. Kom smør, ristet hvidløg, salt, chiliflager og hakkede friske urter i skålen på en køkkenmaskine, der er monteret med en fladpisker med fleksibel kant. Bland sammen ved hastighed 4, indtil alle ingredienserne er blandet. Sæt til side til senere.
Pisk det lunkne vand, gær og sukker sammen i køkkenmaskinens skål. Sæt det til side i 10 minutter, indtil der kommer små bobler på overfladen. Fastgør dejkrogen til køkkenmaskinen. Tilsæt mel, salt og oliven, og ælt ved hastighed 1 i mindst 5 minutter, indtil dejen er smidig, glat og stadig lidt klistret. Smør dejen og skålen med lidt olivenolie, dæk skålen med folie, og lad den hæve på et varmt sted i 1,5 timer, eller indtil den har fået dobbelt størrelse.
Slå den hævede dej ned, og skær den i 12 lige store stykker. Rul hvert stykke til en dejpølse og bind en knude af dejpølsen. Stik enderne af dejpølsen ind under bollen. Læg dem på en bageplade med bagepapir, dæk dem med folie, og lad dem hvile i 45 minutter. Smelt noget af hvidløgssmørret ved lav varme, og brug det til at pensle de hævede boller. Bages i 25 minutter ved 200 ºC i en forvarmet ovn, indtil de er gyldenbrune. Pensl de varme boller med lidt ekstra smeltet smør. Opbevar resten af smørret i køleskabet.
Sådan laver du hvidløgssmør
Sådan laves bollerne