Bouillonterninger
Vent lidt med at smide dine grøntsagsrester i kompostbeholderen. Lav i stedet disse hjemmelavede bouillonterninger, der giver smag til dine saucer og supper.
Bouillonterninger
Vent lidt med at smide dine grøntsagsrester i kompostbeholderen. Lav i stedet disse hjemmelavede bouillonterninger, der giver smag til dine saucer og supper.
Redskaber
Ingredienser
3 fed hvidløg
2 løg
1 zucchini
4 gulerødder (med skræl og/eller toppe)
4 bladselleri (med toppe)
1 bundt persille (eller rester af bløde krydderurter)
2 spsk. olivenolie
2 spsk. salt
1 spsk. peber
2 kartofler skåret i kvarte
Trin for trin
Denne opskrift er til 30 bouillonterninger.
Skræl hvidløg og løg. Hak squashen groft. Kom grøntsagerne i foodprocessoren med universalkniven monteret, og pulsér, indtil de er skåret i små stykker. Hæld dem over i en anden skål, og sæt til side. Tilsæt gulerødder med skræl og toppe, selleri og urter. Pulsér, indtil de er fint hakket.
Opvarm olivenolien ved mellem varme, og tilsæt grøntsagerne. Tilsæt salt, peber og hakkede kartofler. Steg i 15-20 minutter, indtil kartoflerne er møre, og hæld dem derefter over i blenderkanden. Bland med stavblenderen, indtil der dannes en ensartet puré.
Fordel puréen i en frostsikker bakke med bagepapir, og frys den i mindst 12 timer, indtil den er fast. Skær i tern, og brug med det samme, eller opbevar i fryseren.