Redskaber
Ingredienser
120 ml varm mælk
3 spsk strøsukker
6 g gær
300 g hvidt mel
1 æg
6 g salt
120 g smør, blødt
Trin for trin
Bland varm mælk, gær og halvdelen af sukkeret i en lille skål. Lad hvile i 5 minutter.
Hæld mel, æg, resten af sukkeret, salt og mælkeblanding i køkkenmaskinens blandeskål.
Fastgør dejkrogen til køkkenmaskinen. Sæt hastigheden til 2 og bland, indtil dejen begynder at samle sig. Øg hastigheden til 4 og bland, indtil der dannes dejklumper.
Sæt hastigheden tilbage på 2, og tilsæt gradvist blødt smør. Bliv ved med at blande, indtil alt smørret er indarbejdet i dejen. Bland i yderligere to minutter. Dejen er stadig klistret på dette tidspunkt.
Dæk skålen til med et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve på et lunt sted i 45 minutter.
Tag lidt olie på hænderne, og hæld dejen over på et bord med lidt mel på. Del dejen i tre stykker, og form hvert stykke til et "reb".
Flet de tre dejstykker sammen. Dæk igen skålen med et fugtigt viskestykke, og lad hæve på et lunt sted i 45 minutter mere.
Pensl briochen med æg.
Bake for 20 minutes on 200°C.