emeagif
Skip the navigation

Brioche

KitchenAid-kok

Lækker hjemmelavet brioche, der udgør et godt morgenmåltid.

Import-Recipe - Brioche

Brioche

KitchenAid-kok

Lækker hjemmelavet brioche, der udgør et godt morgenmåltid.

Redskaber

StandMixer
Prep
2h
Madlavning
20min
I alt
2h20
Servering
6
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser

120 ml varm mælk

3 spsk strøsukker

6 g gær

300 g hvidt mel

1 æg

6 g salt

120 g smør, blødt

Trin for trin

  1. Bland varm mælk, gær og halvdelen af sukkeret i en lille skål. Lad hvile i 5 minutter.

  2. Hæld mel, æg, resten af sukkeret, salt og mælkeblanding i køkkenmaskinens blandeskål.

  3. Fastgør dejkrogen til køkkenmaskinen. Sæt hastigheden til 2 og bland, indtil dejen begynder at samle sig. Øg hastigheden til 4 og bland, indtil der dannes dejklumper.

  4. Sæt hastigheden tilbage på 2, og tilsæt gradvist blødt smør. Bliv ved med at blande, indtil alt smørret er indarbejdet i dejen. Bland i yderligere to minutter. Dejen er stadig klistret på dette tidspunkt.

  5. Dæk skålen til med et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve på et lunt sted i 45 minutter.

  6. Tag lidt olie på hænderne, og hæld dejen over på et bord med lidt mel på. Del dejen i tre stykker, og form hvert stykke til et "reb".

  7. Flet de tre dejstykker sammen. Dæk igen skålen med et fugtigt viskestykke, og lad hæve på et lunt sted i 45 minutter mere.

  8. Pensl briochen med æg.

  9. Bake for 20 minutes on 200°C.

MAR25 - D2C PDP banner - Free ice cream maker

Gør den unik til mors dag!

Gratis skål til is (værdi 1499 DKK) med Artisan By You- eller 5KSM60SPX-køkkenmaskine