Brød med tørret frugt
Mælkebrød fyldt med tørret frugt, der er perfekt til din næste osteplatte!
Brød med tørret frugt
Mælkebrød fyldt med tørret frugt, der er perfekt til din næste osteplatte!
Redskaber
Ingredienser
11 g tørgær
300 ml varm mælk
1 spsk. farin
1/2 tsk. salt
60 g smeltet smør
140 g mel
Trin for trin
Tilsæt gær, varm mælk og sukker i brødskålen. Bland, og lad så blandingen stå i 10 minutter. Tilsæt salt, smeltet smør og mel. Sæt dejkrogen på køkkenmaskinen, og ælt dejen på hastighed 2 i 5 minutter. Tilsæt tørret frugt, og fortsæt æltningen, indtil det er blandet sammen. Fjern dejen fra dejkrogen, og drys dejen med noget mel. Brug en hånd til at vende og dække dejen med mel.
Luk låget på brødskålen, og lad dejen hæve i 1-1,5 time et lunt sted, indtil den er dobbelt så stor. Slå dejen ud, tag den ud af brødskålen, og læg den på en melet overflade. Stræk og fold dejen ind mod midten, og form derefter dejen til en kugle. Lad den hæve i yderligere 30 minutter på et lunt sted. Læg dejen på den melede overflade igen, stræk den ud, og fold den igen for at forme den til en kugle.
Put bagepapir på indersiden af låget, og placer dejen på det. Drys brødet let med mel. Placer brødskålen på låget, og put den i en forvarmet ovn ved 235°C. Bages i 30 minutter. Fjern brødskålen, så brødet er blotlagt, og fortsæt bagningen i 5 minutter mere, eller indtil skorpen er sprød og gyldenbrun. Sæt brødet til afkøling, og lad det køle af, før du skærer det.
Servér med en ostetallerken.