Skip the navigation

Brød med tørret frugt

KitchenAid-kok

Mælkebrød fyldt med tørret frugt, der er perfekt til din næste osteplatte!

driedfruitbread_thumbnail.jpg

Brød med tørret frugt

KitchenAid-kok

Mælkebrød fyldt med tørret frugt, der er perfekt til din næste osteplatte!

Redskaber

StandMixer
BreadBowl
Prep
20min
Hvile
1h30
Madlavning
35min
I alt
2h25
Servering
6
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

11 g tørgær

300 ml varm mælk

1 spsk. farin

1/2 tsk. salt

60 g smeltet smør

140 g mel

Trin for trin

  1. Tilsæt gær, varm mælk og sukker i brødskålen. Bland, og lad så blandingen stå i 10 minutter. Tilsæt salt, smeltet smør og mel. Sæt dejkrogen på køkkenmaskinen, og ælt dejen på hastighed 2 i 5 minutter. Tilsæt tørret frugt, og fortsæt æltningen, indtil det er blandet sammen. Fjern dejen fra dejkrogen, og drys dejen med noget mel. Brug en hånd til at vende og dække dejen med mel.

  2. Luk låget på brødskålen, og lad dejen hæve i 1-1,5 time et lunt sted, indtil den er dobbelt så stor. Slå dejen ud, tag den ud af brødskålen, og læg den på en melet overflade. Stræk og fold dejen ind mod midten, og form derefter dejen til en kugle. Lad den hæve i yderligere 30 minutter på et lunt sted. Læg dejen på den melede overflade igen, stræk den ud, og fold den igen for at forme den til en kugle.

  3. Put bagepapir på indersiden af låget, og placer dejen på det. Drys brødet let med mel. Placer brødskålen på låget, og put den i en forvarmet ovn ved 235°C. Bages i 30 minutter. Fjern brødskålen, så brødet er blotlagt, og fortsæt bagningen i 5 minutter mere, eller indtil skorpen er sprød og gyldenbrun. Sæt brødet til afkøling, og lad det køle af, før du skærer det.

  4. Servér med en ostetallerken.