Redskaber
Ingredienser
400 g brombær, der er moset og siet for at fjerne kernerne
2 spsk. mælk
225 g farin
100 g blød, saltet smør
1 vaniljestang, kornene skrabet ud eller en tsk. vaniljeekstrakt
2 store æg
320 g hvidt mel
1 1/2 tss natron
70 g blød, saltet smør
200 g flødeost
130 g flormelis
Trin for trin
Opskriften svarer til 18 cupcakes.
Forvarm ovnen til 180 °C. Læg 18 papir- eller folieforme ned i hullerne på cupcakeformen.
Afmål 315 ml af de siede brombær op i en separat beholder. Bland sammen med mælk, og sæt til side. Gem resten af de mosede brombær til pynt.
Monter fladpisker på KitchenAid Artisan-køkkenmaskinen. Kom smør og sukker i skålen, drej til hastighed 4 og bland, indtil massen er let og luftig, ca. 2 minutter. Skrab skålens sider, og tilføj vaniljekorn eller vaniljeekstrakt. Drej til hastighed 4, og bland det sammen i ca. 30 sekunder. Fortsæt på hastighed 4, tilsæt æggene ét ad gangen, og bland, indtil det er godt blandet.
Bland sammen med mel og bagepulver. Drej til omrøringshastighed, tilføj den gemte brombær- og mælkeblanding og bland, indtil det er blandet godt sammen. Fortsæt på omrøringshastighed, tilføj melblandingen og bland, indtil blandingen er rørt sammen.
Kom dej i formene, og hæld ca. 2/3 i hver form. Bag i 18 til 20 minutter, eller indtil du kan stikke en tandstikker i, uden at dejen hænger ved. Lad dem køle af i formene i 10 minutter, tag dem derefter ud af formene, og lad dem køle helt af på en bagerist. Smør de afkølede cupcakes med smørcreme, og pynt dem med resten af de siede brombær.
Lav smørcremen ved at montere fladpiskeren på køkkenmaskinen, og kom smør og flødeost i skålen. Drej til hastighed 4, og bland, indtil massen er cremet. Skrab skålens sider, tilsæt flormelis og bland ved omrøringshastighed, indtil det er blandet. Øg gradvist til hastighed 6, og pisk, indtil den er let og luftig.