Chai latte
Spring dit næste besøg på cafeen over, og lav selv denne chai latte derhjemme.
Chai latte
Spring dit næste besøg på cafeen over, og lav selv denne chai latte derhjemme.
Redskaber
Ingredienser
kanelstænger
1 tsk hele sorte peberkorn
5 nelliker, hele
3 grønne kardamommekapsler
3 cm frisk ingefær
1/2 l vand
1,5 tsk sort te i løse blade
50 g lyst rørsukker
300 ml skummet mælk
Trin for trin
Knus kanelstængerne i en morter. Tilsæt peberkorn, nelliker og kardemommekapsler, og knus, indtil krydderierne er findelt.
Hæld krydderierne over i en lille gryde, og steg dem i 3-4 minutter ved middelhøj varme, indtil de begynder at udsende duft.
Skær ingefær i skiver og kom det på panden. Rist i endnu et minut.
Kog vandet i en KitchenAid-elkedel, temperatur 100 °C. Hæld vandet på panden. Lad det hvile i 5 minutter.
Tilføj te i løsblade og lad det trække i 10 minutter.
Tilføj lys farin og rør, indtil det er smeltet.
Si teen igennem en fintmasket tesi ned i en kande.
Hæld den varme te i krus.
Tilføj skummet mælk og rør rundt.