emeagif
Skip the navigation

Chilaquiles med spicy rødbedesalsa

KitchenAid-kok

Vær med til at fejre årets farve med denne krydrede rødbederet!

Import-Recipe - Chilaquiles with Spicy Beetroot Salsa

Chilaquiles med spicy rødbedesalsa

KitchenAid-kok

Vær med til at fejre årets farve med denne krydrede rødbederet!

Redskaber

Blender
Prep
30min
Madlavning
30min
I alt
1h
Servering
2
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

300 g rødbeder, skrællede og skåret i tern

15 ml olivenolie

20 g jalapeno

25 g skalotteløg

2 fed hvidløg

3 spsk limesaft

1/2 limefrugt

100 g koriander

1,5 tsk salt

160 ml rapsolie

10 runde majstortillaer

2 store æg

- revet ost (queso)

- crema

- spirer

- græskarkerner

Trin for trin

  1. Læg de klargjorte rødbeder i en gryde, og tilsæt vand, så de er dækket. Bring i kog, skru derefter ned til mellemhøj varme, og kog i 20 minutter eller indtil du kan stikke en gaffel igennem rødbederne. Tag den af varmen.

  2. Mens rødbederne tilberedes, skal du opvarme en stegepande ved mellemhøj varme, tilsætte olivenolie, og svitse jalapeno, skalotteløg og hvidløg let. Sæt til side.

  3. Brug en hulske til at flytte de kogte rødbeder over i KitchenAid-blenderen, og tilsæt jalapeno, skalotteløg, hvidløg, limesaft, skal, salt og 60 ml rødbedevand. Sæt hastigheden til 4, og blend, indtil blandingen er jævn. Stop blenderen, tilsæt koriander, og pulser derefter blandingen fem til seks gange. Sæt til side.

  4. Hæld rapsolie i en stor pande med høj kant, og opvarm den ved mellemhøj varme i tre minutter. Skær i mellemtiden tortillaerne i små trekanter ved at skære cirklerne i kvarte og derefter de kvarte i halve (eller tredjedele). Når olien er varm nok, steges tortillatrekanterne i enkelte lag. Brug en tang til at vende tortillaerne efter to minutter, og steg dem i yderligere to minutter – eller indtil de er sprøde, men ikke er for mørke. Læg tortillachipsene på en bakke med køkkenrulle, og salt dem let. Fortsæt processen, indtil alle stykker er blevet stegt.

  5. Når alle chips er stegt, skal du skrue varmen ned til medium, hælde rødbedesalsa i gryden og lade det simre. Når det simrer, skal du tilsætte de stegte tortillachips og røre rundt for at dække chipsene jævnt med salsa. Tag det af varmen, og sæt til side.

  6. Opvarm en stegepande til mellemhøj varme, og smør den med lidt smør eller olivenolie. Når panden er varm, skal æggene slås ud på panden. Dæk til med låg, og steg æggene i 3-4 minutter, eller indtil æggehviden er helt tilberedt, og blommen er fast, men stadig blød.

  7. Læg de salsafyldte chips på to tallerkener, placér et æg på hver anretning, og pynt derefter hver portion med crema, revet ost, græskarkerner, koriander og krydderurter. Server med det samme.