Chili con carne
Denne klassiske ret er fuld af smag, og alle kan lide den.
Chili con carne
Denne klassiske ret er fuld af smag, og alle kan lide den.
Redskaber
Ingredienser
1/2 lløg
1 rød peberfrugt
1/2 fed hvidløg
1/2 spsk olivenolie
1/2 tsk paprika
1/2 tsk stødt spidskommen
1/2 tsk tørret merian
250 g oksekød
200 g hakkede tomater på dåse
200 ml grønsagsbouillon
200 g røde kidneybønner
Trin for trin
Sæt foodprocessoren med ternudskæringssættet monteret på køkkenmaskinen.
Skræl løget, og skær det i kvarte. Fjern ribberne og kernerne fra de røde peberfrugter, og skær dem i kvarte.
Kom grøntsagerne i foodprocessoren, og skær dem i tern ved hastighed 6.
Hak hvidløget fint. Kom olivenolie i en varm gryde, og tilsæt de hakkede grøntsager.
Kom paprika, stødt spidskommen og tørret merian i. Rør godt rundt, og lad det koge i yderligere 5 minutter under jævnlig omrøring.
Fastgør kødhakkeren i metal (grov hakkeskive) til køkkenmaskinen, og hak oksekødet ved hastighed 4.
Kom kødet i gryden, og hak i det med skeen. Steg, indtil der ikke er flere lyserøde områder på kødet.
Tilsæt bouillon og hakkede tomater. Rør godt rundt i saucen, og lad den simre i ca. 20 minutter.
Tilsæt de røde kidneybønner, og lad det koge i yderligere 5 minutter.
Servér med ris, creme fraiche, avocado og tortillachips.