Chokoladekage med ganache
Forkæl dig selv med den ultimative chokoladeelskers drøm – en dekadent chokoladekage med ganache. Fugtige og fyldige lag af chokoladekage med masser af fyld og dækket med en fløjlsblød ganache, en himmelsk dessert, der vil tilfredsstille selv din dybeste chokoladetrang.
Chokoladekage med ganache
Forkæl dig selv med den ultimative chokoladeelskers drøm – en dekadent chokoladekage med ganache. Fugtige og fyldige lag af chokoladekage med masser af fyld og dækket med en fløjlsblød ganache, en himmelsk dessert, der vil tilfredsstille selv din dybeste chokoladetrang.
Redskaber
Ingredienser
110 g + 340 g Usaltet smør, blødt
290 g flormelis
75 g usødet kakaopulver
80 ml sødmælk
4 g vaniljeekstrakt
1/4 + 1/2 tsk. salt
75 g kakaopulver
115 ml kogende vand
450 g stødt melis
2,5 tsk. ren vaniljeekstrakt
4 stort æg, let pisket
360 g sigtet kagemel
4 g natron
240 ml mælk
Trin for trin
Opvarm ovnen til 175 °C. Sæt to ovnriste i midten af ovnen. Smør tre 20 x 5 cm runde kageforme, og læg bagepapir i bunden. Drys kakaopulver i bunden og på siderne af formene, ryst overskydende pulver af.
Monter sigtetilbehøret på KA-køkkenmaskinen (med dejmixeren), og tryk på "Tara" for at nulstille vægten.
Kom kakaopulveret i ingredienstragten, og vej det. Sæt køkkenmaskinen på hastighed 4, og sigt kakao i en mellemstor skål, og pisk det kogende vand i. Stil skålen til side, og lad det køle af.
Rør 340 g smør ved hastighed 2, indtil blandingen er let og luftig.
Tilsæt 450 g sukker til ingredienstragten, og vej det. Indstil køkkenmaskinen til "omrør", og tilsæt gradvist sukker, indtil blandingen er let og luftig. Pisk vanilje i. Tilsæt æg lidt ad gangen, og pisk mellem hver tilsætning, indtil dejen ikke længere er glat.
Pisk mælk i den gemte kakaoblanding.
Tilsæt og vej mel, natron og 1/2 tsk. salt til ingredienstragten, og tryk på "Tara" mellem hver ingrediens. Rør ingredienserne i tragten sammen. Med mixeren på "omrør" skal du sigte de tørre ingredienser i. Tilsæt kakaoblandingen lidt ad gangen.
Fordel dejen jævnt mellem de tre klargjorte forme. Bag, indtil en gaffel indsat i midten af hvert lag er ren, når den trækkes ud, 35-45 minutter. Drej formene undervejs for at få en jævn bagning. Sæt lagene på ovnriste, og lad dem køle af i 15 minutter. Vend kagerne ud, og sæt dem på ovnristene igen med toppen vendt opad, indtil de er helt afkølede.
Glasur – I skålen til køkkenmaskinen med dejmixeren monteret skal du piske 110 g smør, indtil det er godt blandet på hastighed 4 i 1 minut. Tilsæt 290 g flormelis og 75 g kakaopulver. Sæt køkkenmaskinen på hastighed 2, tilsæt langsomt mælk, vanilje og 1/4 tsk. salt, og bland i 4 minutter, indtil blandingen er lind.
Fjern bagepapir fra bunden af kagerne. Gem det pæneste lag til toppen. Sæt et kagelag på et serveringsfad, og fordel 1/4 af chokoladeglasuren på toppen. Tilføj det andet kagelag, og fordel yderligere 1/4 glasur. Læg det tredje lag kage øverst. Fordel resten af glasuren på kagens yderside. Servér.