Chokolade- og mandelkage
Denne svampede chokoladekage med et strejf af kaffe er en perfekt og indbydende dessert. Brug en glutenfri mørk chokolade for at gøre opskriften helt glutenfri.
Chokolade- og mandelkage
Denne svampede chokoladekage med et strejf af kaffe er en perfekt og indbydende dessert. Brug en glutenfri mørk chokolade for at gøre opskriften helt glutenfri.
Redskaber
Ingredienser
180 g mørk chokolade (helst glutenfri)
180 g smør
180 g mandelmel
180 g strøsukker
1/2 tsk vaniljeekstrakt
30 ml (enkelt skud) friskbrygget espresso
10 g kakaopulver
3 æg, blommer og hvider hver for sig
Trin for trin
Smelt chokolade og smør over vandbad (en gryde med kogende vand og en lille skål oveni). Bland sammen.
Tag skålen op af gryden, og tilsæt mandelmel, halvdelen af sukkeret, vanilleekstrakt, espresso, kakaopulver og æggeblommer. Bland sammen, og sæt skålen til side for at afkøle et øjeblik.
Hæld æggeblommerne i skålen til køkkenmaskinen med pisketilbehøret monteret, og pisk ved hastighed 10 indtil det skummer. Tilsætte sukkeret, når det skummer. Pisk, indtil der dannes skinnende stive toppe.
Sæt skålen med chokoladeblandingen fast på køkkenmaskinen med fladpiskeren monteret. Tilsæt en stor skefuld æggehvider til chokoladeblandingen, og bland ved hastighed 2 for at løsne chokoladeblandingen.
Sænk hastigheden til omrøringshastighed, og tilsæt resten af æggehviderne én skefuld ad gangen.
Hæld kagedejen i en springform, og bag i 30 minutter ved 170 °C i en forvarmet ovn. Lad kagen køle af i ovnen med lågen lidt på klem.