Chokoladegelato med chili
Du vil elske dette stærke twist på en klassisk chokoladegelato. Sød og cremet med et kick.
Chokoladegelato med chili
Du vil elske dette stærke twist på en klassisk chokoladegelato. Sød og cremet med et kick.
Redskaber
Ingredienser
4 or (70g) store æggeblommer
150 g flormelis
500 ml sødmælk
110 ml fløde
100 g kakaopulver
55 g bittersød chokolade, små stykker
1 ½ tsk chilipulver
1 knivspids salt
2 tsk vaniljeekstrakt
Trin for trin
Sæt KitchenAid-isskålen i fryseren i 24 timer.
Fastgør pisketilbehøret på KitchenAid-køkkenmaskinen. Tilsæt æggeblommer og 50 g sukker i blandeskålen, indstil derefter hastigheden til 4, og pisk i et minut – eller indtil det er let og luftigt. Sæt til side.
Hæld sødmælk, fløde og de resterende 100 g stødt melis i en gryde. Pisk det godt sammen. Kog ved mellemlav varme under jævnlig omrøring, indtil blandingen begynder at dampe.
Fjern forsigtigt 100 ml af den varme væske, og hæld den langsomt i æggeblommeblandingen, mens du pisker. Hæld derefter den tempererede æggeblanding i gryden, mens du fortsat pisker.
Øg varmen til medium. Brug en dejspatel til at røre konstant rundt, og sørg for at skrabe bunden for at undgå, at det brænder på. Kog, indtil blandingen er tyk og klæber til spatelen. MÅ IKKE KOGE.
Tag den af varmen, og tilsæt kakaopulver, bittersød chokolade, krydderier og salt. Pisk, indtil chokoladen er smeltet og blandet helt. Hæld straks cremen ned i en skål gennem en fin si.
Rør vaniljeekstraktet i. Dæk skålen med plastfolie, så den rører cremens overflade, og afkøl den i mindst to timer.
Når du er klar til at lave is, skal du tage isskålen ud af fryseren og låse den fast på køkkenmaskinen. Sæt omrøreren ned i skålen, og hæld lavendelcremen i skålen. Lås køkkenmaskinens hoved fast, indstil hastigheden til omrøring, og sæt timeren til 20 minutter.
Når isen er færdig med at blive omrørt, skal du putte den i en lufttæt beholder med en ske og fryse den i 6-8 timer inden servering.
Du kan bruge lige den type stødt chili, du foretrækker. Denne specifikke blanding passer godt til mørk chokolade. Hvis du ikke kan lide stærke krydderier, kan du halvere mængden. Du kan også bruge mælkechokolade eller halvsød chokolade i stedet for bittersød.