Chokoladegrankogler
Disse chokoladegrankoglekager er en sjov og festlig nydelse, perfekt til juletiden. De er fremstillet med fyldig chokolade og formet som grankogler og er en iøjnefaldende dessert.
Chokoladegrankogler
Disse chokoladegrankoglekager er en sjov og festlig nydelse, perfekt til juletiden. De er fremstillet med fyldig chokolade og formet som grankogler og er en iøjnefaldende dessert.
Redskaber
Ingredienser
Chocolate sponge cake
250 g strøsukker
3 æg
175 g hvidt mel
1 tsk. bagepulver
80 g kakaopulver
1/4 tsk. salt
Frosting
250 ml fløde
150 g smør, blødt
120 g sigtet flormelis
100 g mørk chokolade, smeltet men ved stuetemperatur
1 spsk. cremefraiche
15 g kakaopulver
1/4 tsk. vaniljeekstrakt
20 ml friskbrygget espresso
125 g mandelskiver
Trin for trin
Til chokoladesandkagen: Tilsæt sukker og æg til skålen på en køkkenmaskine med fladpiskeren. Bland ved hastighed 4, indtil massen er let og luftig.
Tilsæt mel, bagepulver, 80 g kakaopulver og salt. Bland sammen ved hastighed 1, indtil ingredienserne er blandet. Sæt skålen til side.
Monter et piskeris på køkkenmaskinen, og pisk fløden, indtil der dannes bløde toppe.
Hæld flødeskummet i kagedejen, og bland ved hastighed 1, indtil blandingen er jævn. Sæt bagepapir på bunden af en rund kageform, og smør siderne. Hæld dejen i kageformen, og bag i 45 minutter i en forvarmet ovn ved 175 °C, indtil du kan stikke en gaffel i den og den stadig er ren, når du trækker den op igen. Lad den køle af på en kagerist, pak den ind i film, når den er kølig at røre ved, og læg den i køleskabet i mindst en time.
Til glasur: Tilsæt smør, flormelis og det resterende kakaopulver i skålen på en køkkenmaskine med fladpiskeren monteret. Bland ved høj hastighed, indtil det er rørt sammen. Tilsæt den smeltede chokolade, tilsæt cremefraiche, vaniljeekstrakt og espresso. Bland det sammen, indtil der dannes en jævn smørcreme.
Sådan samler du grankoglekagerne: Brug en oval kageskærer til at skære formerne ud af kagen. Brug en kniv til at trimme kanterne og lave en kuppelformet form. Dæk kagerne med smørcreme, og sæt mandelskiverne på. Drys med kakaopulver.