Skip the navigation

Chokoladeis med havsalt

KitchenAid-kok

Denne fyldige, cremede og indbydende saltede chokoladeis er desserten, du altid har drømt om.

Import-Recipe - Chocolate Ice Cream with Sea Salt

Chokoladeis med havsalt

KitchenAid-kok

Denne fyldige, cremede og indbydende saltede chokoladeis er desserten, du altid har drømt om.

Redskaber

StandMixer
IceCreamMaker
Prep
45min
Madlavning
20min
I alt
1h5
Servering
6
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

400 ml fløde

200 ml sødmælk

130 g sukker

3 spsk kakaopulver

100 g chokolade, hakket

4 æggeblommer

1,5 tsk groft havsalt

Trin for trin

  1. Tilsæt fløde, mælk, sukker, kakaopulver og hakket chokolade i en gryde, og opvarm ved omrøring, indtil chokoladen smelter. Må ikke koges. Filtrer gennem en si.

  2. Hæld æggeblommerne i skålen til køkkenmaskinen med pisketilbehøret monteret, og bland ved hastighed 4 i 2 minutter.

  3. Skru køkkenmaskinens hastighed ned til 2, og hæld langsomt den lunkne (ikke varme) chokoladeblanding op i æggene. Dette vil temperere æggene. Hæld blandingen tilbage i gryden, og sæt den på mellemhøj varme under omrøring med en træske. Fløden skal fortykkes som en let flydende creme. Må ikke koges.

  4. Hæld isen i en lufttæt beholder, og afkøl natten over.

  5. Sæt den frosne KitchenAid-skål til isfremstilling fast på køkkenmaskinen. Indstil køkkenmaskinen til ”OMRØRING”, og hæld den kolde chokoladeisblanding i fryseskålen, mens køkkenmaskinen kører. Lad køkkenmaskinen røre rundt i blandingen i 14 minutter. Tilsæt salt, og rør rundt i yderligere 2 minutter. Put isen i en beholder, og sæt den i fryseren i 2-4 timer. Forslag til servering: Server som issandwich.