Chokoladeis med havsalt
Denne fyldige, cremede og indbydende saltede chokoladeis er desserten, du altid har drømt om.
Chokoladeis med havsalt
Denne fyldige, cremede og indbydende saltede chokoladeis er desserten, du altid har drømt om.
Redskaber
Ingredienser
400 ml fløde
200 ml sødmælk
130 g sukker
3 spsk kakaopulver
100 g chokolade, hakket
4 æggeblommer
1,5 tsk groft havsalt
Trin for trin
Tilsæt fløde, mælk, sukker, kakaopulver og hakket chokolade i en gryde, og opvarm ved omrøring, indtil chokoladen smelter. Må ikke koges. Filtrer gennem en si.
Hæld æggeblommerne i skålen til køkkenmaskinen med pisketilbehøret monteret, og bland ved hastighed 4 i 2 minutter.
Skru køkkenmaskinens hastighed ned til 2, og hæld langsomt den lunkne (ikke varme) chokoladeblanding op i æggene. Dette vil temperere æggene. Hæld blandingen tilbage i gryden, og sæt den på mellemhøj varme under omrøring med en træske. Fløden skal fortykkes som en let flydende creme. Må ikke koges.
Hæld isen i en lufttæt beholder, og afkøl natten over.
Sæt den frosne KitchenAid-skål til isfremstilling fast på køkkenmaskinen. Indstil køkkenmaskinen til ”OMRØRING”, og hæld den kolde chokoladeisblanding i fryseskålen, mens køkkenmaskinen kører. Lad køkkenmaskinen røre rundt i blandingen i 14 minutter. Tilsæt salt, og rør rundt i yderligere 2 minutter. Put isen i en beholder, og sæt den i fryseren i 2-4 timer. Forslag til servering: Server som issandwich.