Chokolademadeleinekager
Disse lækre dobbeltchokolademadeleinekager er perfekt til både kaffe og te.
Chokolademadeleinekager
Disse lækre dobbeltchokolademadeleinekager er perfekt til både kaffe og te.
Redskaber
Ingredienser
70 g hvidt mel
10 g kakaopulver
5 g bagepulver
70 g smør
85 g æg
60 g strøsukker
1 spsk honning
20 g sødmælk
150 g mørk chokolade
30 g hasselnødder, hakkede
Trin for trin
Denne opskrift er til 12 madeleinekager.
Opvarm smørret i en lille gryde ved mellemhøj varme, indtil det brunes. Si smørret, og lad det køle af i 5 minutter.
Kom æg, strøsukker, mælk og honning i køkkenmaskineskålen med trådpiskeriset monteret. Øg gradvist hastigheden til den højeste hastighed, og pisk i 2 minutter, indtil massen er let og skummende.
Udskift trådpiskeriset med fladpiskeren, og tilsæt mel, bagepulver og kakaopulver. Blend ved hastighed 2 i ca. 1 minut. Tilsæt smørret, mens du blander.
Lad dejen hvile i køleskabet i 2 timer.
Forvarm ovnen til 220 °C.
Kom dejen i en sprøjtepose, og sprøjt dejen i en madeleineform, der er smurt med bagespray.
Sæt madeleinekagerne i ovnen, og skru straks temperaturen ned til 160 °C. Bages i 15 minutter. Lad dem køle af.
Smelt chokoladen i mikroovnen i 30 sekunder. Rør rundt, og gentag 3 gange mere, indtil chokoladen er helt smeltet.
Dyp madeleinekagerne halvvejs i den smeltede chokolade, og drys med hasselnødder. Læg dem på et stykke bagepapir, og lad chokoladen stivne helt.