emeagif
Skip the navigation

Chokolademousse med appelsin

KitchenAid-kok

En lækker chokoladedessert med et strejf af appelsin.

Import-Recipe - Chocolate Orange Mousse

Chokolademousse med appelsin

KitchenAid-kok

En lækker chokoladedessert med et strejf af appelsin.

Redskaber

HandMixer
Prep
10min
Madlavning
4h
I alt
4h10
Servering
6
Sværhedsgrad
Nemt

Ingredienser

200 g mørk chokolade

6 æg

200 g strøsukker

350 ml piskefløde

1 vaniljestang

1 skal af blodappelsin

- kandiserede appelsiner til servering

Trin for trin

  1. Kom chokoladen over i en skål, der kan tåle mikrobølgeovn, og smelt ved lav varme.

  2. Del æggene i blommer og hvider. Tilsæt sukker til æggeblommerne, og pisk ved høj hastighed med den ledningsfri håndmixer, indtil blandingen er let og dobbelt så stor.

  3. Vend den smeltede chokolade sammen med æggeblommeblandingen.

  4. Pisk æggehviderne, indtil der dannes faste toppe, og vend forsigtigt æggehviderne ned i chokolademassen.

  5. Skrab frøene ud af vaniljestangen, og tilsæt dem til fløden. Pisk fløden, indtil der dannes bløde toppe. (Gem lidt af fløden til topping.)

  6. Vend flødeskum og appelsinskal sammen med chokolademoussen.

  7. Fordel chokolademoussen i serveringsglas, og sæt den i køleskabet i mindst 4 timer.

  8. Server med en klat flødeskum og kandiserede appelsiner.