Chokolademousse med appelsin
En lækker chokoladedessert med et strejf af appelsin.
Chokolademousse med appelsin
En lækker chokoladedessert med et strejf af appelsin.
Redskaber
Ingredienser
200 g mørk chokolade
6 æg
200 g strøsukker
350 ml piskefløde
1 vaniljestang
1 skal af blodappelsin
- kandiserede appelsiner til servering
Trin for trin
Kom chokoladen over i en skål, der kan tåle mikrobølgeovn, og smelt ved lav varme.
Del æggene i blommer og hvider. Tilsæt sukker til æggeblommerne, og pisk ved høj hastighed med den ledningsfri håndmixer, indtil blandingen er let og dobbelt så stor.
Vend den smeltede chokolade sammen med æggeblommeblandingen.
Pisk æggehviderne, indtil der dannes faste toppe, og vend forsigtigt æggehviderne ned i chokolademassen.
Skrab frøene ud af vaniljestangen, og tilsæt dem til fløden. Pisk fløden, indtil der dannes bløde toppe. (Gem lidt af fløden til topping.)
Vend flødeskum og appelsinskal sammen med chokolademoussen.
Fordel chokolademoussen i serveringsglas, og sæt den i køleskabet i mindst 4 timer.
Server med en klat flødeskum og kandiserede appelsiner.