Chokolademuffins
Disse chokolademuffins med flødeskum er den perfekte snack til din kaffepause.
Chokolademuffins
Disse chokolademuffins med flødeskum er den perfekte snack til din kaffepause.
Redskaber
Ingredienser
280 g hvidt mel
80 g usødet kakaopulver
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
1/2 tsk salt
250 g sukker
2 store æg
240 ml kærnemælk
55 g smør, smeltet og afkølet
60 ml vegetabilsk olie
170 g chocoladestykker
150 ml piskefløde
120 g hindbær
Trin for trin
Til 16 muffins
Kom æg, kærnemælk, olie og smeltet smør i køkkenmaskinens mindste skål. Sæt piskeriset på, og drej hastighedsknappen til 4. Bland det i 30 sekunder. Sæt skålen til side.
Fastgør sigtetilbehøret til køkkenmaskinen. Sigt kakaopulver og mel ned i en anden skål ved hastighed 4.
Tilsæt sukker, bagepulver, natron og salt. Fastgør fladpiskeren, og bland ved hastighed 2 i 15 sekunder. Tilsæt de blandede våde ingredienser, og bland ved hastighed 2, indtil det er let blandet sammen. Tilsæt chocolate chips, og bland igen i 10 sekunder ved hastighed 1.
Fordel blandingen i muffinformene, og fyld dem næsten helt op. Bag i 15-20 minutter ved 180 °C i en forvarmet ovn, indtil du kan stikke en tandstikker ned i midten af muffinen, uden at dejen hænger ved. Læg dem over på en bagerist, og lad dem køle af i 15 minutter, før de tages ud af formene. Tag muffinsene op, og lad dem køle helt af.
Hæld piskefløden i en skål til køkkenmaskinen. Bland ved hastighed 10 i 30 sekunder, indtil blandingen stivner.
Pynt dine muffins med en skefuld flødeskum og lidt hindbær før servering.