Citroncreme
Forkæl dig selv med denne velsmagende citroncreme. En eksplosion af syrlig citrussmag, der er perfekt til pandekager, fyld i tærter eller rørt i yoghurt.
Citroncreme
Forkæl dig selv med denne velsmagende citroncreme. En eksplosion af syrlig citrussmag, der er perfekt til pandekager, fyld i tærter eller rørt i yoghurt.
Redskaber
Ingredienser
150 g strøsukker
2 strimler af citronskræl
4 æggeblommer
90 ml friskpresset citronsaft
90 g smør, koldt og i tern
Trin for trin
Bland sukker og citronskal i skålen på en køkkenmaskine med fladpiskertilbehøret. Bland ved hastighed 2 i ca. 1 minut for at give sukkeret en smag af citron.
Tilsæt æggeblommerne til sukkerblandingen i køkkenmaskineskålen. Bland ved hastighed 4, indtil æggene er godt blandet med sukker og citronskal. Hæld friskpresset citronsaft i, og bland, indtil det hele er samlet.
Hæld blandingen over i et vandbad, og tilbered ved lav varme under konstant omrøring, indtil den bliver tyk nok til at dække bagsiden af en ske. Det tager ca. 5-7 minutter. Blandingen må ikke koge.
Når blandingen er tyknet, tages skålen af varmen, og smør i tern tilsættes gradvist under omrøring, indtil smørret er helt smeltet og iblandet.
Valgfrit: Pres citroncremen gennem en finmasket si for at fjerne eventuelle klumper. Lad citroncremen køle ned til stuetemperatur, og hæld den derefter i et glas eller en lufttæt beholder. Sæt til afkøling i køleskabet i mindst 1-2 timer før brug.