Clafouti med pærer
Clafoutis laves traditionelt med friske kirsebær, men til denne variant bruges faste, modne pærer, skåret i tynde både og overhældt med en spsk. pærebrændevin.
Clafouti med pærer
Clafoutis laves traditionelt med friske kirsebær, men til denne variant bruges faste, modne pærer, skåret i tynde både og overhældt med en spsk. pærebrændevin.
Redskaber
Ingredienser
til smøring af fadet blødgjort smør
2 Pærer af typerne Anjou eller Comice
pærebrændevin (valgfrit)
30 g flormelis
30 g hvidt mel
1/2 tsk. fint havsalt
3 store æg
180 ml fløde
1/2 tsk. ren vaniljeekstrakt
til drys stødt melis
Trin for trin
Sæt en ovnrist midt i ovnen, og forvarm ovnen til 160 ºC. Smør et tærtefad eller en tærteskål på 22 cm med blødt smør. Sæt til side.
Skræl pærerne. Halver pærerne på langs, og fjern kernerne med en melonkugleske eller en lille ske. Skær hver halvdel på langs i tynde både. Bland pærerne med pærebrandy i en mellemstor skål. Sæt til side.
Pisk flormelis, mel og salt sammen i en lille skål.
Tilsæt æg, fløde og vanilje til blenderen. Blend på hastighed 3, indtil dejen er helt jævn. Tilsæt melblandingen, og blend, indtil de tørre ingredienser er vendt sammen, ca. 15 sekunder.
Arranger pærerne i et jævnt lag i bunden af det klargjorte tærtefad. Hæld cremeblandingen over. Bag clafoutisen i ca. 40 minutter, indtil den er sprækket og gylden ovenpå. Cremen må ikke blævre, når du ryster skålen forsigtigt.
Flyt den over på en bagerist. Drys toppen let med stødt melis. Afkøl i mindst 5 minutter før servering. Skær i både, og server med vaniljeis.