Skip the navigation

Cookie Dough-is

KitchenAid-kok

Leder du efter den mest lækre opskrift på cookie dough , der findes? Så behøver du ikke lede længere!

cookiedoughicecream_thumbnail.jpg

Cookie Dough-is

KitchenAid-kok

Leder du efter den mest lækre opskrift på cookie dough , der findes? Så behøver du ikke lede længere!

Redskaber

StandMixer
IceCreamMaker
Prep
45min
Hvile
4h
Madlavning
20min
I alt
5h5
Servering
6
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser

30 g mel

60 g smør

120 g brun farin

415 ml sødmælk

2 tsk. vaniljepasta

60 g + extra for sprinkling chokoladestykker

400 ml fløde

90 g farin

5 æggeblommer

Trin for trin

  1. Kom melet i mikroovnen i 45 sekunder. Hæld smør og 75 g brun farin i køkkenmaskinens skål med fladpiskeren med fleksibel kant påsat. Bland ved hastighed 6 i 1 minut, indtil blandingen er cremet. Tilsæt 15 ml mælk, halvdelen af vaniljepastaen og melet, og bland ved hastighed 4, indtil det er samlet. Tilsæt chokoladestykker, og bland det hele sammen. Overfør blandingen til en bakke, tryk ned, og lad det afkøle i 2 timer i køleskabet. Skær i store stykker.

  2. Tilsæt den resterende mælk, vaniljepasta, fløde, hvidt sukker og 45 g brun farin i en kasserolle. Opvarm blandingen ved middel varme under omrøring, indtil sukkeret er smeltet. Må ikke koges.

  3. Hæld æggeblommerne i skålen til køkkenmaskinen med pisketilbehøret monteret, og bland ved hastighed 4 i 2 minutter.

  4. Hæld langsomt 200 ml af den varme blanding ned i æggene, mens køkkenmaskinen kører. Hæld æggeblandingen tilbage i gryden, og sæt tilbered den ved mellemhøj varme under omrøring med en træske, indtil blandingen er tyk som en let flydende creme. Dette tager ca. 15 minutter. Må ikke koges.

  5. Hæld isen i en lufttæt beholder, og afkøl helt. Sæt den i køleskabet og afkøl natten over.

  6. Sæt den frosne KitchenAid-skål til isfremstilling fast på køkkenmaskinen. Indstil køkkenmaskinen til "OMRØRING", og hæld den kolde isblanding i fryseskålen, mens køkkenmaskinen kører. Lad køkkenmaskinen røre i isblandingen i 20 minutter eller indtil den får konsistens som softice. Overfør halvdelen af blandingen til en beholder, og tilsæt halvdelen af småkagedejstykkerne. Tryk dem ned i isen. Tilsæt den resterende is, og læg småkagedejstykkerne ovenpå. Drys med lidt ekstra chokoladestykker. Put den i fryseren i 4 timer, eller indtil den er fast.