Cookies med chokoladestykker, havsalt og miso
Har du nogensinde overvejet at putte miso i dej til chokoladecookies? Kombinationen af krydret og sød smag i en cookie er helt uovertruffen.
Cookies med chokoladestykker, havsalt og miso
Har du nogensinde overvejet at putte miso i dej til chokoladecookies? Kombinationen af krydret og sød smag i en cookie er helt uovertruffen.
Redskaber
Ingredienser
510 g hvidt mel
1/2 tsk. salt
1 tsk. natron
300 g smør
4 spsk. hvid miso
250 g lyst rørsukker
200 g stødt melis
2 æg
1 spsk. vanilje
280 g stykker af bittersød eller halvsød chokolade
to garnish havsalt eller flagesalt
Trin for trin
Lav cookiedej: Afmål mel, salt og natron i en mellemstor skål. Pisk sammen. Sæt til side.
Monter fladpiskeren på køkkenmaskinen. Tilsæt smør, miso og begge slags sukker til blandeskålen. Sæt hastigheden til 2, og bland i 1-2 minutter. Øg til hastighed 3, og fortsæt med at blande i 1 minut.
Tilsæt æg og vanilje. Bland ved hastighed 3 i 1-2 minutter, indtil det er godt blandet.
Tilsæt melblandingen, og bland ved hastighed 3 i yderligere 1-2 minutter.
Tilsæt chokoladestykker, og fold ved ½ hastighed, indtil det er godt blandet, ca. 1 minut.
Afkøl cookiedej: Fjern skålen fra køkkenmaskinen. Tildæk og sæt den i køleskabet i 12-24 timer.
Bag cookies: Forvarm ovnen til 190 °C. Læg bagepapir på bageplader. Brug en isske til at dele cookiedejen i passende mængder, og læg dem jævnt fordelt på bagepladen, 6-8 cookies pr. ark.
Bag i 8-10 minutter, indtil kanterne begynder at brune.
Tag dem ud af ovnen, og drys de varme cookies med salt. Lad dem køle lidt af, og sæt dem på en bagerist. Gentag med resten af cookiedejen.