Skip the navigation

Cookies med chokoladestykker, havsalt og miso

KitchenAid-kok

Har du nogensinde overvejet at putte miso i dej til chokoladecookies? Kombinationen af krydret og sød smag i en cookie er helt uovertruffen.

Sea salt miso cookies

Cookies med chokoladestykker, havsalt og miso

KitchenAid-kok

Har du nogensinde overvejet at putte miso i dej til chokoladecookies? Kombinationen af krydret og sød smag i en cookie er helt uovertruffen.

Redskaber

StandMixer
Prep
15min
Hvile
12h
Madlavning
10min
I alt
12h25
Sværhedsgrad
Mellem

Ingredienser

510 g hvidt mel

1/2 tsk. salt

1 tsk. natron

300 g smør

4 spsk. hvid miso

250 g lyst rørsukker

200 g stødt melis

2 æg

1 spsk. vanilje

280 g stykker af bittersød eller halvsød chokolade

to garnish havsalt eller flagesalt

Trin for trin

  1. Lav cookiedej: Afmål mel, salt og natron i en mellemstor skål. Pisk sammen. Sæt til side.

  2. Monter fladpiskeren på køkkenmaskinen. Tilsæt smør, miso og begge slags sukker til blandeskålen. Sæt hastigheden til 2, og bland i 1-2 minutter. Øg til hastighed 3, og fortsæt med at blande i 1 minut.

  3. Tilsæt æg og vanilje. Bland ved hastighed 3 i 1-2 minutter, indtil det er godt blandet.

  4. Tilsæt melblandingen, og bland ved hastighed 3 i yderligere 1-2 minutter.

  5. Tilsæt chokoladestykker, og fold ved ½ hastighed, indtil det er godt blandet, ca. 1 minut.

  6. Afkøl cookiedej: Fjern skålen fra køkkenmaskinen. Tildæk og sæt den i køleskabet i 12-24 timer.

  7. Bag cookies: Forvarm ovnen til 190 °C. Læg bagepapir på bageplader. Brug en isske til at dele cookiedejen i passende mængder, og læg dem jævnt fordelt på bagepladen, 6-8 cookies pr. ark.

  8. Bag i 8-10 minutter, indtil kanterne begynder at brune.

  9. Tag dem ud af ovnen, og drys de varme cookies med salt. Lad dem køle lidt af, og sæt dem på en bagerist. Gentag med resten af cookiedejen.