Croissanter
Sprødt og smørfyldt bagværk – den perfekte parisermorgenmad.
Croissanter
Sprødt og smørfyldt bagværk – den perfekte parisermorgenmad.
Redskaber
Ingredienser
500 g mel
8 g tørgær
50 g strøsukker
220 ml lunken mælk
350 g smør
10 g salt
1 æg
1 æggeblomme
Trin for trin
Denne opskrift er til 16 croissanter.
Tilsæt mel, tørgær, strøsukker, mælk, 50 g smør, salt og æg til skålen på køkkenmaskinen med dejkrogen.
Fastgør pastapladevalsen til køkkenmaskinen.
Skær de resterende 300 g smør i skiver, og læg dem mellem 2 ark bagepapir. Tryk hårdt ned. Sæt køkkenmaskinen på hastighed 1, og før smørarket gennem pastapladevalsen.
Rul dejen ud i et langt rektangel, læg smørret i midten, og fold kanterne hen over toppen.
Drej dejen en kvart omgang, og rul den ud i et rektangel igen. Gentag dette fire gange. Sæt dejen i køleskabet i 30 minutter.
Rul dejen ud i et perfekt rektangel (skær kanterne til efter behov), og skær 24 trekanter med en pizzakniv.
Rul trekanterne til en klassisk croissantform, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med æggeblomme. Bages i 15 minutter ved 190 ºC i ovnen, indtil de er gyldenbrune.