Skip the navigation

Croissanter

KitchenAid-kok

Sprødt og smørfyldt bagværk – den perfekte parisermorgenmad.

Import-Recipe - HOMEMADE CROISSANTS

Croissanter

KitchenAid-kok

Sprødt og smørfyldt bagværk – den perfekte parisermorgenmad.

Redskaber

StandMixer
PastaRoller
Prep
30min
Hvile
30min
Madlavning
15min
I alt
1h15
Servering
16
Sværhedsgrad
Svært

Ingredienser

500 g mel

8 g tørgær

50 g strøsukker

220 ml lunken mælk

350 g smør

10 g salt

1 æg

1 æggeblomme

Trin for trin

  1. Denne opskrift er til 16 croissanter.

  2. Tilsæt mel, tørgær, strøsukker, mælk, 50 g smør, salt og æg til skålen på køkkenmaskinen med dejkrogen.

  3. Fastgør pastapladevalsen til køkkenmaskinen.

  4. Skær de resterende 300 g smør i skiver, og læg dem mellem 2 ark bagepapir. Tryk hårdt ned. Sæt køkkenmaskinen på hastighed 1, og før smørarket gennem pastapladevalsen.

  5. Rul dejen ud i et langt rektangel, læg smørret i midten, og fold kanterne hen over toppen.

  6. Drej dejen en kvart omgang, og rul den ud i et rektangel igen. Gentag dette fire gange. Sæt dejen i køleskabet i 30 minutter.

  7. Rul dejen ud i et perfekt rektangel (skær kanterne til efter behov), og skær 24 trekanter med en pizzakniv.

  8. Rul trekanterne til en klassisk croissantform, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med æggeblomme. Bages i 15 minutter ved 190 ºC i ovnen, indtil de er gyldenbrune.