Crumble med skovbær
Nyd den lækre smag af crumble med skovbær med en gylden, smørholdig havregryns- og hasselnøddetopping over en overdådig blanding af pærer og brombær tilsat et strejf af vanilje og kanel.
Crumble med skovbær
Nyd den lækre smag af crumble med skovbær med en gylden, smørholdig havregryns- og hasselnøddetopping over en overdådig blanding af pærer og brombær tilsat et strejf af vanilje og kanel.
Redskaber
Ingredienser
250 g havregryn
250 g hvidt mel
140 g lyst rørsukker
225 g smeltet smør
1/2 tsk. salt
1/4 tsk. kanel
50 g hasselnødder
350 g brombær
1/4 tsk. vaniljeekstrakt
50 g strøsukker
1 spsk. majsstivelse
Trin for trin
Tilsæt havregryn, mel, sukker, smeltet smør, salt og kanel i køkkenmaskinens skål med det flade piskeris monteret. Hak hasselnødderne groft, og tilsæt dem til skålen. Bland sammen ved hastighed 2, indtil alle ingredienserne er blandet. Tilsæt smørret, og bland ved hastighed 2, indtil crumblen begynder at klumpe sammen.
Skræl pærerne, og skær dem i små stykker. Læg dem i en lille skål sammen med brombærrene. Tilsæt vaniljeekstrakt, strøsukker og majsstivelse. Bland forsigtigt alt sammen med en ske, indtil frugten er jævnt belagt.
Læg frugtfyldet på en stegepande eller bageform, og drys crumble ovenpå. Bag i 45 minutter ved 180 °C i en forvarmet ovn, indtil crumblen er gyldenbrun ovenpå.