Cupcakes til mors dag
Overrask din mor med disse lækre cupcakes med en hjerteformet overraskelse indeni.
Ingredienser
400 g hvidt mel
400 g strøsukker
1 spsk. bagepulver
1/2 tsk. natron
220 g blødt smør
250 g kærnemælk
2 spsk. neutral olie
6 æggeblommer
2 æg
2 tsk. vaniljeekstrakt
1 chokoladesandkage
Trin for trin
Hæld mel, strøsukker, bagepulver, natron, smør, kærnemælk og olie i skålen på køkkenmaskinen med det plade piskeris monteret. Bland ved hastighed 4, indtil blandingen er jævn.
Tilsæt æggeblommer, æg og vaniljeekstrakt til melblandingen, og bland ved hastighed 4, indtil der dannes en tyk dej.
Skær sandkagen i tykke skiver, og brug en kageudstikker til at lave hjerteformede stykker.
Fordel halvdelen af kagedejen i 12 cupcakeforme. Tryk de hjerteformede kager ned i den rå cupcakedej, og hæld den resterende dej over. Bages i 20 minutter ved 175 °C i en forvarmet ovn. Lad køle af på en bagerist.
Sådan laver du en enkel chokoladesandkage. Bland 250 g blødt smør, 250 g strøsukker, 250 g hvedemel, 4 æg, 8 g bagepulver og 40 g kakaopulver, indtil der dannes en ensartet dej. Hæld dejen i en smurt kageform, og bag den ved 160 °C i 1 time i en forvarmet ovn, indtil en strikkepind er tør, når den stikkes i kagen.