Den ultimative vaniljeis
Leder du efter den mest cremede og lækreste opskrift på vaniljeis, der findes? Så behøver du ikke lede længere!
Den ultimative vaniljeis
Leder du efter den mest cremede og lækreste opskrift på vaniljeis, der findes? Så behøver du ikke lede længere!
Redskaber
Ingredienser
400 ml fløde
400 ml sødmælk
130 g sukker
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljepasta
1 vaniljestang
5 æggeblommer
Trin for trin
Hæld fløde, mælk, sukker, vaniljepasta og salt i en gryde. Skær vaniljestangen på langs, og skrab frøene ud. Kom dem i gryden. Skær stangen over på tværs, og put den i gryden. Opvarm blandingen ved middel varme under omrøring, indtil sukkeret er smeltet. Må ikke koges.
Hæld æggeblommerne i skålen til køkkenmaskinen med pisketilbehøret monteret, og bland ved hastighed 4 i 2 minutter.
Hæld 200 ml af den varme blanding langsomt ned i æggene, mens køkkenmaskinen kører. Hæld æggeblandingen tilbage i gryden, og sæt tilbered den ved mellemhøj varme under omrøring med en træske, indtil blandingen er tyk som en let flydende creme. Dette tager ca. 15 minutter. Må ikke koges.
Hæld isen i en lufttæt beholder, og afkøl helt. Sæt den i køleskabet og afkøl natten over. Fjern vaniljestangen.
Sæt den frosne KitchenAid-skål til isfremstilling fast på køkkenmaskinen. Indstil køkkenmaskinen til "OMRØRING", og hæld den kolde vaniljeis i fryseskålen, mens køkkenmaskinen kører. Lad køkkenmaskinen røre i isblandingen i 20 minutter eller indtil den får konsistens som softice. Hæld isen i en beholder, og sæt den i fryseren i 4 timer, eller indtil den er fast.